Ünnepi finomságok

MézeskalácscakepopNUTELLA®-val

Mézeskalács cake pop NUTELLA®-val

Hozzávalók
A piskótához
4 db
tojás
100 g
kristálycukor
80 g
szoba-hőmérsékletű vaj
120 g
liszt
1 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
50 g
puha vaj
90 g
cukormentes baracklekvár
40 g
light mascarpone
A tetejére
250 g
fehér csoki
80 g
durvára vágott dió
240 g

Elkészítés

A mézeskalács cake pop elkészítéséhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a vaj és a többi hozzávaló. Simára dolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és megvárjuk, amíg kihűl. 

Kis darabokra tépjük a tésztát egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a vajat, a baracklekvárt és a mascarponét, és alaposan eldolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából 32 kis golyót formázunk, amiket hűtőbe rakunk 1 órára, majd mindegyikbe szúrunk egy pálcikát.

A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és a pálcikás golyókat egyenként belemártjuk, a felesleget pedig lecsepegtetjük róluk. Hungarocellbe (vagy egy nagy lyukú reszelőbe) szúrjuk őket, megszórjuk a durvára vágott dióval, és hűtőbe tesszük, amíg megdermednek.

A NUTELLAⓇ-t habzsákba kanalazzuk, vágunk egy kis lyukat a zsák végén, és ezzel díszítjük spirál alakban a cake popokat.

mezeskalacs-cake-pop-nutella-val
Mézeskalács cake pop NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több mézeskalácsízű finomság:

Mézeskalács-zabkeksz

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Mézeskalácsos scone

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nincs is jobb karácsonyi hangolódás, mint a sütisütés. Ha gyerekeket is vártok vendégségbe, akkor mindenképp készítsétek el ezt a sütinyalókát!

Hozzávalók

32 darabhoz
A piskótához
4 db
tojás
100 g
kristálycukor
80 g
szoba-hőmérsékletű vaj
120 g
liszt
1 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
1 db
narancs reszelt héja
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
Az összeállításhoz
50 g
puha vaj
90 g
cukormentes baracklekvár
40 g
light mascarpone
A tetejére
250 g
fehér csoki
80 g
durvára vágott dió
240 g

A mézeskalács cake pop elkészítéséhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a vaj és a többi hozzávaló. Simára dolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és megvárjuk, amíg kihűl. 

Kis darabokra tépjük a tésztát egy nagy tálba, majd hozzákeverjük a vajat, a baracklekvárt és a mascarponét, és alaposan eldolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából 32 kis golyót formázunk, amiket hűtőbe rakunk 1 órára, majd mindegyikbe szúrunk egy pálcikát.

A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, és a pálcikás golyókat egyenként belemártjuk, a felesleget pedig lecsepegtetjük róluk. Hungarocellbe (vagy egy nagy lyukú reszelőbe) szúrjuk őket, megszórjuk a durvára vágott dióval, és hűtőbe tesszük, amíg megdermednek.

A NUTELLAⓇ-t habzsákba kanalazzuk, vágunk egy kis lyukat a zsák végén, és ezzel díszítjük spirál alakban a cake popokat.

mezeskalacs-cake-pop-nutella-val
Mézeskalács cake pop NUTELLAⓇ-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több mézeskalácsízű finomság:

Mézeskalács-zabkeksz

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Mézeskalácsos scone

Ha tetszett a Mézeskalács cake pop NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept