Hozzávalók
A tésztához
- 115 g lágy vaj
- 100 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 60 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 120 g lágy vaj
- 70 g porcukor
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 375 g mascarpone
A tetejére
- 240 g NUTELLAⓇ
- 50 g török mogyoró
Hozzávalók
A tésztához
- 115 g lágy vaj
- 100 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 60 ml tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 120 g lágy vaj
- 70 g porcukor
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 375 g mascarpone
A tetejére
- 240 g NUTELLAⓇ
- 50 g török mogyoró
A mézeskalácskrémes cupcake elkészítéséhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.
A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 16-os sütőformában, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat a porcukorral és a mézeskalácsfűszerrel simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd csillagcsöves habzsákba töltjük.
A kisült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, visszarakjuk rá a tetejüket, egyenként 15 g NUTELLAⓇ-val díszítjük és megszórjuk tört mogyoróval.
- Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Ha tetszett a mézeskalácskrémes cupcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!