Hozzávalók
- 170 g vaj
- 160 g zabpehely
- 210 g finomliszt
- 200 g barna cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 tk szerecsendió
- 1 db tojás
- 60 ml juharszirup
Mézeskalács-zabkeksz
Hozzávalók
- 170 g vaj
- 160 g zabpehely
- 210 g finomliszt
- 200 g barna cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 tk szerecsendió
- 1 db tojás
- 60 ml juharszirup
A mézeskalács-zabkeksz elkészítéséhez a vajat közepes lángon felolvasztjuk. A száraz hozzávalókat egy dagasztógépben összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a juharszirupot is. További 1 percig keverjük a dagasztógéppel, majd a zabkekszmasszát hűtőbe rakjuk, és 10 percig hagyjuk hűlni.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és fagyiskanállal kigombócoljuk rá a masszát. Azért ne egy tepsin süssétek őket, mert a sütés során szétterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük a kekszeket, majd kicsit várunk, amíg kihűlnek, és már fogyaszthatjuk is!
- Előkészítési idő: 10 perc
- Pihentetés: 10 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a mézeskalács-zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ti is rajongtok mindenért, ami mézeskalácsos? Mi is így vagyunk ezzel, úgyhogy van jópár tuti receptünk a témában. Ezek közül válogattunk most párat, ha ezt a kekszet már meguntátok, akkor se kelljen messzire rakni a mézeskalács-fűszerkeveréket.
Mézeskalácsos trüffelgolyó – tuti karácsonyi ajándék