Ünnepi finomságok

NUTELLA®-sflódni

NUTELLA®-s flódni

Hozzávalók
Az almaszószos réteghez
A tésztához
320 g
finomliszt
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
1 csipet
40 g
porcukor
5 g
friss élesztő
2 db
tojássárgája
80 ml
hideg víz
1 db
tojás a lekenéshez
360 g
hozzáadott cukortól mentes almapüré
20 g
vaníliás pudingpor
A mákos töltelékhez
140 g
darált mák
35 g
kristálycukor
0.5 db
citrom reszelt héja
1 ek
méz
1 mk
vaníliaaroma
150 ml
víz
18 g
keményítő
A diós töltelékhez
200 g
darált dió
40 g
kristálycukor
0.5 db
narancs reszelt héja
18 g
keményítő
120 ml
víz
1 ek
méz
Az összeállításhoz
270 g

Elkészítés

A NUTELLA®-s flódni tésztájához egy tálba tesszük a lisztet, a vajat, a sót, a porcukrot, az élesztőt, a tojássárgáját és a vizet, összegyúrjuk és bedagasztjuk. Az így kapott tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
Ha letelt az idő, kiveszünk egy tésztagombócot a hűtőből, kinyújtjuk nagyjából téglalap alakban kb. 1 mm vastagra és leszélezzük, hogy négyzetes legyen. Sütőpapíron egy tepsi hátsó felére fektetjük az egyforma méretűre vágott tésztalapokat, és villával pár helyen megszurkáljuk. Az egyik lapot lekenjük lazán felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben laponként kb. 7 perc alatt megsütjük az összeset.

Az almaszószban elkeverjük a pudingport, és egy gyorsforralóban közepes lángon sűrűre főzzük. A mákos töltelék hozzávalóit egy lábosba rakjuk, kb. 10 perc alatt összefőzzük, majd félrerakjuk hűlni. A diós töltelék hozzávalóit is lábosba mérjük, és 10 perc alatt ezt is összefőzzük.

Mikor megvagyunk mindennel, jöhet az összeállítás. Alulra fektetünk egy megsült lapot, ezen egyenletesen elkenjük a máktölteléket, majd jöhet még egy lap, a diós töltelék, újabb lap, a NUTELLA® , egy újabb lap és az almaszószos réteg. Végül a tojással lekent lappal zárjuk a sort, és az egész sütit hűvös helyen pihentetjük egy éjszakát, hogy alaposan összeérjenek a rétegek. 

nutellas-flodni
NUTELLA®-s flódni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 7 perc/lap
  • Pihentetés: minimum 12 óra

Mennyei sütiket keresel? A NUTELLA®-s flódni mellett ezeket is csekkold!

Csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val

Madeleine NUTELLA®-val töltve

Mini kürtőskalács NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A flódni nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető sütik közé, de egy évben egyszer azért érdemes megcsinálni, mert elképesztően finom! Főleg egy kis NUTELLA®-s csavarral!

Hozzávalók

36 szelethez
Az almaszószos réteghez
A tésztához
320 g
finomliszt
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
1 csipet
40 g
porcukor
5 g
friss élesztő
2 db
tojássárgája
80 ml
hideg víz
1 db
tojás a lekenéshez
360 g
hozzáadott cukortól mentes almapüré
20 g
vaníliás pudingpor
A mákos töltelékhez
140 g
darált mák
35 g
kristálycukor
0.5 db
citrom reszelt héja
1 ek
méz
1 mk
vaníliaaroma
150 ml
víz
18 g
keményítő
A diós töltelékhez
200 g
darált dió
40 g
kristálycukor
0.5 db
narancs reszelt héja
18 g
keményítő
120 ml
víz
1 ek
méz
Az összeállításhoz
270 g

A NUTELLA®-s flódni tésztájához egy tálba tesszük a lisztet, a vajat, a sót, a porcukrot, az élesztőt, a tojássárgáját és a vizet, összegyúrjuk és bedagasztjuk. Az így kapott tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
Ha letelt az idő, kiveszünk egy tésztagombócot a hűtőből, kinyújtjuk nagyjából téglalap alakban kb. 1 mm vastagra és leszélezzük, hogy négyzetes legyen. Sütőpapíron egy tepsi hátsó felére fektetjük az egyforma méretűre vágott tésztalapokat, és villával pár helyen megszurkáljuk. Az egyik lapot lekenjük lazán felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben laponként kb. 7 perc alatt megsütjük az összeset.

Az almaszószban elkeverjük a pudingport, és egy gyorsforralóban közepes lángon sűrűre főzzük. A mákos töltelék hozzávalóit egy lábosba rakjuk, kb. 10 perc alatt összefőzzük, majd félrerakjuk hűlni. A diós töltelék hozzávalóit is lábosba mérjük, és 10 perc alatt ezt is összefőzzük.

Mikor megvagyunk mindennel, jöhet az összeállítás. Alulra fektetünk egy megsült lapot, ezen egyenletesen elkenjük a máktölteléket, majd jöhet még egy lap, a diós töltelék, újabb lap, a NUTELLA® , egy újabb lap és az almaszószos réteg. Végül a tojással lekent lappal zárjuk a sort, és az egész sütit hűvös helyen pihentetjük egy éjszakát, hogy alaposan összeérjenek a rétegek. 

nutellas-flodni
NUTELLA®-s flódni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Sütési idő: 7 perc/lap
  • Pihentetés: minimum 12 óra

Mennyei sütiket keresel? A NUTELLA®-s flódni mellett ezeket is csekkold!

Csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val

Madeleine NUTELLA®-val töltve

Mini kürtőskalács NUTELLA®-val

Ha tetszett a NUTELLA®-s flódni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept