Hozzávalók
A tésztához
- 250 g puha vaj
- 250 g kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 2 db narancs reszelt héja
- 4 db tojás
- 120 g mandulaliszt
- 60 g finomliszt
- 60 g étcsokipasztilla
- 50 g kandírozott narancshéj
A tetejére
- 240 g NUTELLA®
- 2 ek szeletelt mandula
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g puha vaj
- 250 g kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 2 db narancs reszelt héja
- 4 db tojás
- 120 g mandulaliszt
- 60 g finomliszt
- 60 g étcsokipasztilla
- 50 g kandírozott narancshéj
A tetejére
- 240 g NUTELLA®
- 2 ek szeletelt mandula
A csokis-narancsos loafhoz először a puha vajat, a cukrot, a vaníliarúd magjait, és a narancsok reszelt héját egy elektromos habverővel kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadagoljuk a tojásokat, csak akkor beletéve a következőt, ha teljesen eldolgoztuk az előzőt. Ezután hozzáadjuk a mandulalisztet, a finomlisztet, a csokit és a kandírozott narancshéjkockákat, majd átkeverjük.
A masszát egy tapadásmentes, klasszikus kenyérsütő formába tesszük (ha szükséges, sütőpapírt is vághatunk bele), és 170 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 1-2 órát hűlni a formában, és amikor már szoba-hőmérsékletű, akkor kifordítjuk a formából. A tetejét megkenjük NUTELLA®-val, és mandulaszeletekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 55 perc
- Hűtési idő: 1-2 óra
Ha tetszett a csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mennyei desszertek után kutatsz? Akkor a csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val receptje után próbáld ki ezeket az édességeket is!
Mákosbejgli-pohárkrém NUTELLA®-val