Olcsó ételek és receptek

Paradicsomoszöldbabfőzelék

Paradicsomos zöldbabfőzelék

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
400 ml
passata
200 ml
víz
2 tk
2 ek
kristálycukor
500 g
sárga hüvelyű zöldbab
1 ek
kacsazsír
1 ek
finomliszt
200 ml
hideg víz
0.5 csokor
zellerzöld

Elkészítés

A paradicsomos zöldbabfőzelék mindenki kedvence lesz. Egy lábosban, közepes lángon megpirítjuk az olajon a felaprított hagymákat, majd felöntjük a passatával és a vízzel. Ízesítjük a sóval és a cukorral. Ha felforrt, beledobjuk a zöldbabot, és fedő alatt megpároljuk. 

Közben elkészítjük hozzá a rántást. Egy kisebb gyorsforralóban felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk rajta a lisztet, hogy zsemleszínű rántást kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, hideg vizet adunk hozzá, és habverővel csomómentesre keverjük. A rántást a forrásban lévő paradicsomos alaphoz öntjük folyamatos keverés mellett, de ezt a keverést már egy fakanállal végezzük. 5 percig forraljuk, és már csak annyi dolgunk van, hogy megszórjuk a felaprított zellerzölddel, aztán szedhetjük is tálakba. 

Feltétként egy jófajta sült oldalast, főtt-füstölt tarját vagy csirkeszárnyat tudnék elképzelni hozzá, de grillezett sajtot is dobhatunk rá, ha húsmentesen akarjuk fogyasztani.

paradicsomos-zoldbabfozelek-1
Paradicsomos zöldbabfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több zöldbabos kaja:

Zöldbableves gazdagon

A legfinomabb rakott zöldbab

Fetás-chilis sült zöldbab

www.streetkitchen.hu

Mivel itt a zöldbabszezon és a főzelékeket is imádjuk, mi sem kézenfekvőbb, mint összepattintani egy paradicsomos zöldbabfőzit.

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
400 ml
passata
200 ml
víz
2 tk
2 ek
kristálycukor
500 g
sárga hüvelyű zöldbab
1 ek
kacsazsír
1 ek
finomliszt
200 ml
hideg víz
0.5 csokor
zellerzöld

A paradicsomos zöldbabfőzelék mindenki kedvence lesz. Egy lábosban, közepes lángon megpirítjuk az olajon a felaprított hagymákat, majd felöntjük a passatával és a vízzel. Ízesítjük a sóval és a cukorral. Ha felforrt, beledobjuk a zöldbabot, és fedő alatt megpároljuk. 

Közben elkészítjük hozzá a rántást. Egy kisebb gyorsforralóban felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk rajta a lisztet, hogy zsemleszínű rántást kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, hideg vizet adunk hozzá, és habverővel csomómentesre keverjük. A rántást a forrásban lévő paradicsomos alaphoz öntjük folyamatos keverés mellett, de ezt a keverést már egy fakanállal végezzük. 5 percig forraljuk, és már csak annyi dolgunk van, hogy megszórjuk a felaprított zellerzölddel, aztán szedhetjük is tálakba. 

Feltétként egy jófajta sült oldalast, főtt-füstölt tarját vagy csirkeszárnyat tudnék elképzelni hozzá, de grillezett sajtot is dobhatunk rá, ha húsmentesen akarjuk fogyasztani.

paradicsomos-zoldbabfozelek-1
Paradicsomos zöldbabfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több zöldbabos kaja:

Zöldbableves gazdagon

A legfinomabb rakott zöldbab

Fetás-chilis sült zöldbab

Ha tetszett a Paradicsomos zöldbabfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept