A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg friss zöldbab
- 250 g feta sajt
- 10 db koktélparadicsom
- 120 g vaj
- só, bors
- 3 db chilipaprika
- 3 tk Cayenne-bors
- 1 tk chiliszósz
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg friss zöldbab
- 250 g feta sajt
- 10 db koktélparadicsom
- 120 g vaj
- só, bors
- 3 db chilipaprika
- 3 tk Cayenne-bors
- 1 tk chiliszósz
A fetás-chilis sült zöldbab recept első lépéseként a zöldbabok végéit levágjuk, majd 5 percre sós, lobogó vízbe dobjuk őket. Ezután leszűrjük és mehetnek egy 20 x 30 cm-es tepsibe. Megszórjuk a morzsolt fetával, a félbevágott koktélparadicsomokkal, eloszlatjuk rajta a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd mehet rá az aprított chili, a Cayenne-bors és a chiliszósz, és az egészet alaposan átforgatjuk.
Alufóliával lefedve a 190 fokra előmelegített sütőbe dobjuk, és 45-50 percig sütjük. Tökéletes köret, de akár egy könnyed húsmentes vacsoraként is simán megállja a helyét. Pláne, ha egy kis kovászos kenyérrel nekiestek a szaftjának! 🙂
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 45-50 perc
Ha tetszett a fetás-chilis sült zöldbab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!