Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 100 g szeletelt bacon
- 1 kg sűrű lencsefőzelék
- 300 g tejföl
- ½ csokor petrezselyemzöld
Savanyú káposztás rakott lencse maradék lencsefőzelékből
Hozzávalók
- 1 kg savanyú káposzta
- 100 g szeletelt bacon
- 1 kg sűrű lencsefőzelék
- 300 g tejföl
- ½ csokor petrezselyemzöld
Ennél a végtelenül egyszerű savanyú káposztás rakott lencse receptnél mindössze arra kell figyelni, hogy a főzeléknek kellő sűrűségűnek kell lennie. Tehát, ha hígabb verziót főztetek magatoknak, akkor kissé szűrjétek le inkább, hogy ne essen szét a szedésnél a rakott.
Egy 30 x 20 cm-es mély tepsibe rakjuk a kissé átmosott káposzta felét, majd ráfektetjük a szalonnaszeleteket, beborítjuk a lencsefőzelékkel és befedjük a maradék káposztával is. Végezetül a tetejét megkenjük a tejföllel, és betesszük sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Ha megsült, megszórjuk a tetejét finomra vágott petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 45 perc
Ha tetszett a savanyú káposztás rakott lencse recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!