Hozzávalók
A pizzatésztához:
- 340 ml meleg víz
- 25 g élesztő
- 1 ek cukor
- 1 nagy tk só
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 500 g liszt
A töltelékhez:
- 200 g mozzarella
- 100 g pármai sonka (vagy szalámi, stb.)
A mártogatóshoz:
- 250 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
- szárított bazsalikom (vagy friss)
Hozzávalók
A pizzatésztához:
- 340 ml meleg víz
- 25 g élesztő
- 1 ek cukor
- 1 nagy tk só
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 500 g liszt
A töltelékhez:
- 200 g mozzarella
- 100 g pármai sonka (vagy szalámi, stb.)
A mártogatóshoz:
- 250 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
- szárított bazsalikom (vagy friss)
A tésztához a vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet összekeverjük a sóval, fűszerekkel, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk a tésztát és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk pihenni 40 percig.
Egy sütőpapíros tepsi közepére rakunk egy kis hőálló kerámiatálat. A pizzatésztából nagyobb diónyi golyókat fozmázunk, úgy, hogy a közepükre nyomunk egy-egy kisebb darab mozzarellát és kevés pármai sonkát. A pizzagolyókat a tál köré rakosgatjuk, lekenjük kevés tojással és 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket. A mártogatóshoz a fokhagymát késsel apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval és a megsült pizzabucik közepén lévő tálkába öntjük.
Ha tetszett a legkirályabb party pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!