Hirdetés
Instant

A legkirályabb sajtos csiga

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

500 g liszt
30 g élesztő
250 ml víz
20 g tejföl
1 csapott ek só

A töltelékhez

250 g fetasajt
50 g tejföl
3 ág rozmaring
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
10 szem magozott olíva bogyó
0.25 tk őrölt bors
0.25 tk őrölt szerecsendió
olívaolaj a tészta megkenéséhez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legkirályabb sajtos csiga

Na, akkor sorolom, jó? Bazsalikom,oregánó,rozmaring,olivabogyó és fetasajt! Kell ennél több? Giga finom vendégváró tipp, hogy ne csak édesség legyen az asztalon. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

500 g liszt
30 g élesztő
250 ml víz
20 g tejföl
1 csapott ek só

A töltelékhez

250 g fetasajt
50 g tejföl
3 ág rozmaring
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
10 szem magozott olíva bogyó
0.25 tk őrölt bors
0.25 tk őrölt szerecsendió
olívaolaj a tészta megkenéséhez
Bevásárlólistához adom

 

img_2942_1.JPG

30 g élesztőt egy kis langyos tejben 1 teáskanál cukorral futtassunk fel. A hozzávalókat tegyük dagasztógépbe úgy, hogy alul legyen a só, utána a liszt, tejföl, víz, végül a felfuttatott élesztő. Majd a dagasztó kar segítségével gyúrjuk tésztává és kelesszük 1-1,5 órát.

Miközben kel a tésztánk, készítsük el a krémet. A fetasajtot és a tejfölt egy villa segítségével nyomkodjuk szét, majd ízesítsük a fűszerekkel, az olíva bogyót pedig vágjuk bele.

Miután megkelt a tésztánk, nyújtsuk fél cm vastagságúra, locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal és kenjük meg a krémmel, majd hengergessük fel, ahogyan a bejglit szoktuk. Vágjuk 2 cm vastagságúra őket, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 200 fokon 20 percig.

Tipp: Egy kis gőz hozzáadásával még ropogósabbak lesznek a csigák. Ha nincsen olyan sütőtök, ami tud egy kis gőzt adni a sütéshez, egy hőálló tálba tegyetek egy pohár vizet a sütőbe a sütés elején.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások