Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

A lepényhez

50 dkg liszt
2 - 3 ág friss rozmaring
3 - 4 ek tejföl
1 tk só
7 g szárított élesztő

A húsgolyókhoz

50 dkg darált sertés vagy marha
20 dkg feta
1 csokor friss petrezselyem
2 csipet szárított rozmaring
só, bors

A \

görögjoghurt
uborka
lilahagyma
koriander
feta
½ dl víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fetás húsgolyók, házi lepénykenyérrel

Húsgolyót nagyon sokféleképpen készítettünk már. Viszont nem is értjük, hogy eddig miért nem turbóztuk fel egy kis fetával. Extraként egy egyszerű házi lepénykenyeret is sütöttünk mellé.  Végül pedig összeállítottunk egy kis "szendvicset": joghurttal, zöldségekkel és sok sok korianderrel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

A lepényhez

50 dkg liszt
2 - 3 ág friss rozmaring
3 - 4 ek tejföl
1 tk só
7 g szárított élesztő

A húsgolyókhoz

50 dkg darált sertés vagy marha
20 dkg feta
1 csokor friss petrezselyem
2 csipet szárított rozmaring
só, bors

A \

görögjoghurt
uborka
lilahagyma
koriander
feta
½ dl víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Elsőként elkészítjük a lepénykenyeret. A lisztet, a rozmaringot, a tejfölt és a kevés vízben elkevert élesztőt összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ez idő alatt a húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat: a húshoz morzsoljuk a fetát, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és rozmaringgal. Golyókat formálunk belőle és félretesszük.
A lepénykenyér tésztájából ízlés szerint gombócokat tépkedünk, majd kerek formára nyújtjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket.  A húsgolyókat kevés oílvaolajon kisütjük, és végül összeállítjuk a “szendvicseket”. A lepényt megkenjük görögjoghurttal, ráhalmozzuk a húsgolyókat, uborkával és lilahagymával díszítjük, végül pedig friss koriandert és fetát morzsolunk rá.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások