Fetás húsgolyók, házi lepénykenyérrel
Elsőként elkészítjük a lepénykenyeret. A lisztet, a rozmaringot, a tejfölt és a kevés vízben elkevert élesztőt összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ez idő alatt a húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat: a húshoz morzsoljuk a fetát, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és rozmaringgal. Golyókat formálunk belőle és félretesszük.
A lepénykenyér tésztájából ízlés szerint gombócokat tépkedünk, majd kerek formára nyújtjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket. A húsgolyókat kevés oílvaolajon kisütjük, és végül összeállítjuk a “szendvicseket”. A lepényt megkenjük görögjoghurttal, ráhalmozzuk a húsgolyókat, uborkával és lilahagymával díszítjük, végül pedig friss koriandert és fetát morzsolunk rá.