Hirdetés
Bespájzolva

Gyökérkenyér, avagy ciabatta

Hozzávalók

1
nagy kenyérhez
+
450 g kenyérliszt
50 g liszt
15 g só
25 g friss élesztő
400 ml meleg víz
70 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyökérkenyér, avagy ciabatta

Mivel 10 millió pék országa lettünk, gondoltuk, hogy mi is elkészítjük a saját gyökérkenyerünket, ami nem más, mint az olasz ciabatta. Időigényes, de a csodás végeredmény garantált!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy kenyérhez
+
450 g kenyérliszt
50 g liszt
15 g só
25 g friss élesztő
400 ml meleg víz
70 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A liszteket elkeverjük a sóval, az élesztőt felfuttatjuk a vízben. Ezután az összes hozzávalót összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. Ez a kenyér akkor a legjobb, ha tényleg kivárjuk az idejét – ez 6-8 óra, de ha sietünk, 4 óra alatt is szép eredményt érhetünk el. Ha kidolgoztuk, az edényt enyhén kiolajozzuk, lefedjük a tésztát, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. 2 óra múlva, kicsit áthajtogatjuk, és hagyjuk állni további 2 órát. Nem lesz baja, ha van időnk, és ezt akár még kétszer megismételjük! 

Gyökérkenyér

Ha letelt az idő, kiborítjuk egy enyhén kiolajozott deszkára, és egész egyszerűen egy hosszabb téglalapot formázunk belőle, amit megcsavarunk. Megszórjuk a tetejét liszttel, és 20 percet hagyjuk a tepsin lefedve kelni. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 

Ha tetszett a gyökérkenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások