Hirdetés
Bespájzolva

Sörös házi félbarna kenyér

Hozzávalók

A kovászhoz

100 g teljeskiőrlésű rozsliszt
50 g 00-ás liszt (vagy BL50 vagy pizzaliszt)
1 tk méz
10 g élesztő
150 g sör (Staropramen)

A kenyérhez

kovász
300 g sör
1 mk olívaolaj
3 mk só
1 mk méz
10 g élesztő
400 g 00-ás liszt (vagy BL50 vagy pizzaliszt)
100 g graham liszt
100 g BL80 liszt
20 g dióbél
20 g napraforgómag
20 g tökmag
20 g szezámmag
1 csapott mk köménymag
10 g mák
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sörös házi félbarna kenyér

Ugye hogy nincs is jobb, mint a friss kenyér roppanós hangja?! Hát ezt én is így gondolom. Egy olyan szuper félbarna kenyeret mutatok amibe megy sokféle mag, de még sört is öntök bele, a végeredmény pedig egy ropogós külsejű, tökéletes állagú, félbarna kenyér lesz. Ha egyszer kipróbáljátok, akkor tuti nem fogjátok megkívánni a boltit. Sütésre fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

A kovászhoz

100 g teljeskiőrlésű rozsliszt
50 g 00-ás liszt (vagy BL50 vagy pizzaliszt)
1 tk méz
10 g élesztő
150 g sör (Staropramen)

A kenyérhez

kovász
300 g sör
1 mk olívaolaj
3 mk só
1 mk méz
10 g élesztő
400 g 00-ás liszt (vagy BL50 vagy pizzaliszt)
100 g graham liszt
100 g BL80 liszt
20 g dióbél
20 g napraforgómag
20 g tökmag
20 g szezámmag
1 csapott mk köménymag
10 g mák
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kovászhoz alaposan összekeverjük a rozslisztet, fehérlisztet, élesztőt, mézet és sört és lefedve egy napot hűtőben pihentetjük.

kenyér

Egy keverőtálba tesszük a kovászt, a sört, az olívaolajat, a sót, a mézet, az élesztőt, a liszteket és a magokat. Kb. 20 perc alatt összedagasztjuk a tésztát, majd letakarva fél órát kelesztjük a tálban. Ezután egy vágódeszkán megformázzuk és sütőpapírral bélelt hőálló tálba tesszük. Lefedjük és egy órán át ismét kelesztjük. Egy ecsettel kissé bevizezzük a tetejét, enyhén megszórjuk graham liszttel, egy éles késsel bevágjuk a tetejét. Először 220 fokon 10 percig, majd 200 fokon fél órát sütjük. A sütőből kivéve egy ecset segítségével kissé bevizezzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

kenyér

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások