Hozzávalók
A tésztához:
- 200 ml meleg tej
- 1 csapott tk cukor
- 25 g élesztő
- 450 g finomliszt
- 1 csapott tk só
- 1 db tojás
- 3 ek olaj
A töltelékhez:
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd kisebb fokhagyma
- só, bors
- 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 nagy tk sűrített paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 tk porcukor
- 150 g reszelt sajt
Itt a pizza méretű pizzás csiga!
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 ml meleg tej
- 1 csapott tk cukor
- 25 g élesztő
- 450 g finomliszt
- 1 csapott tk só
- 1 db tojás
- 3 ek olaj
A töltelékhez:
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd kisebb fokhagyma
- só, bors
- 250 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 nagy tk sűrített paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 tk porcukor
- 150 g reszelt sajt
A tésztához a meleg tejben, a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Mikor kicsit összeállt, hozzácsorgatjuk az olajat és jól bedagasztjuk. Meleg helyen, letakarva 30-35 percig kelesztjük. Miközben kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a passatát és a sűrített paradicsomot. Beleszórjuk a fűszereket és 5 percig főzzük a szószt. Félretesszük hűlni.
A tésztát lisztezett felületen átdagasztjuk és kb. 45x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, szórunk rá reszelt sajtot és 2-2.5 cm-es csíkokat vágunk a tészta hosszabbik oldalától. A tésztacsíkokat elkezdjük csiga alakban feltekerni, úgy, hogy mindig ahol véget ér a tekercs, oda illesztjük a következő csíkot. Megszórjuk a maradék sajttal a csiga tetejét, hagyjuk kb 10-15 percig kelni, majd 180 fokos sütőben, kb 30-35 perc alatt megsütjük az óriás pizzás csigát.
Ha tetszett a pizza méretű pizzás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!