Hirdetés

Nem lehet vele leállni: káposztás libatepertős pogácsa

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
300 g libatepertő
500 g liszt
2 db tojás
40 g élesztő
600 g fejes káposzta
1 ek zsír
só, bors
+1 db tojás a kenéshez
Hirdetés

Nem lehet vele leállni: káposztás libatepertős pogácsa

Fogyókúrázók, sajnos vérző szívvel kerüljék el ezt a receptet! Mindenki másnak ‘must have’! „Ovis teával” szerintem egyszerűen függőséget okoz!
Hirdetés

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
300 g libatepertő
500 g liszt
2 db tojás
40 g élesztő
600 g fejes káposzta
1 ek zsír
só, bors
+1 db tojás a kenéshez

A libatepertőt ledaráljuk. A káposztát lereszeljük, sózzuk és borsozzuk. Kevés zsíron egy serpenyőben kb. 30 perc alatt megdinszteljük. A dinsztelt káposztából, a darált libatepertőből és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk és letakarva meleg helyen legalább 1,5 órán át hagyjuk kelni.

Lisztezett gyúródeszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, úgy hogy időnként négybe hatjuk és ismét kinyújtjuk ( gyakorlatilag hajtogatjuk ) majd 0,5 centis közökkel 3 mm mélyen beirdaljuk a tésztát, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. fél órára. Frissen a legjobb!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások