Hozzávalók
- 300 g libatepertő
- 500 g liszt
- 2 db tojás
- 40 g élesztő
- 600 g fejes káposzta
- 1 ek zsír
- só, bors
- +1 db tojás a kenéshez
Nem lehet vele leállni: káposztás-libatepertős pogácsa
Hozzávalók
- 300 g libatepertő
- 500 g liszt
- 2 db tojás
- 40 g élesztő
- 600 g fejes káposzta
- 1 ek zsír
- só, bors
- +1 db tojás a kenéshez
A libatepertőt ledaráljuk. A káposztát lereszeljük, sózzuk és borsozzuk. Kevés zsíron egy serpenyőben kb. 30 perc alatt megdinszteljük. A dinsztelt káposztából, a darált libatepertőből és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk és letakarva meleg helyen legalább 1,5 órán át hagyjuk kelni.
Lisztezett gyúródeszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, úgy hogy időnként négybe hatjuk és ismét kinyújtjuk ( gyakorlatilag hajtogatjuk ) majd 0,5 centis közökkel 3 mm mélyen beirdaljuk a tésztát, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. fél órára. Frissen a legjobb!