Hozzávalók
- 220 ml langyos tej
- 3 ek cukor
- 20 g (friss) élesztő
- 500 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g vaj
A sütéshez
- 6 ek olvasztott vaj
- 6 - 8 ek kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 6 db üres sörösdoboz
- alufólia
Hozzávalók
- 220 ml langyos tej
- 3 ek cukor
- 20 g (friss) élesztő
- 500 g liszt
- 1 nagy csipet só
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g vaj
A sütéshez
- 6 ek olvasztott vaj
- 6 - 8 ek kristálycukor
- 2 tk fahéj
- 6 db üres sörösdoboz
- alufólia
A kürtőskalács tésztájához a tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, és hozzáadjuk a tojást és a tejes, cukros élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, amivel együtt 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd egy órán keresztül, langyos helyen kelesztjük.
Addig a sörösdobozokat szorosan betekerjük alufóliával, a sütőnket pedig előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, és minél hosszabb, mindenhol egyenlő vastag kukacokat sodrunk belőle. A sörösdobozokat megkenjük olvasztott vajjal, rátekerjük a tésztát, kicsit megnyomkodjuk, hogy a tésztacsíkok összeérjenek, majd megkenjük a tésztát is vajjal, és a cukorba hempergetjük. 220 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a kalácsokat, és még forrón fahéjas cukorba hempergetjük a őket.
Ha tetszett a sütőben sült kürtőskalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!