Hirdetés
Bespájzolva

Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa

Hozzávalók

75
db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval
+

Hozzávalók a tésztához

50 ml tej
1 tk cukor
30 g friss élesztő
150 g puha vaj
600 g liszt
200 g főtt, áttört krumpli
1 csapott ek só
1 db tojás
200 ml tejföl
100 g tömlős krémsajt
100 g hántolt, pirított tökmag

Hozzávalók a lekenéshez

1 db tojássárgája
1 ek tej
½ marék tökmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa

Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
50
Hirdetés

Hozzávalók

75
db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval
+

Hozzávalók a tésztához

50 ml tej
1 tk cukor
30 g friss élesztő
150 g puha vaj
600 g liszt
200 g főtt, áttört krumpli
1 csapott ek só
1 db tojás
200 ml tejföl
100 g tömlős krémsajt
100 g hántolt, pirított tökmag

Hozzávalók a lekenéshez

1 db tojássárgája
1 ek tej
½ marék tökmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.  Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások