Hirdetés

Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa

Hirdetés

Mindenki nagy kedvence: a tökmagos pogácsa

Hirdetés

Egy kosárnyi friss, puha, meleg pogácsának azt hiszem kevesen tudunk ellenállni. Mi most extrán felturbóztuk burgonyával, krémsajttal, tejföllel és apróra vágott pirított tökmaggal is a tésztát, hogy extrafinom legyen a végeredmény! Próbáljátok ki ti is mert egyszerűen fenséges lett!

Hozzávalók (75 db-hoz, 4 cm átmérőjű szaggatóval)

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 ml tej + 1 tk cukor
  • 30 g friss élesztő
  • 150 g puha vaj
  • 600 g liszt
  • 200 g főtt, áttört krumpli
  • 1 csapott ek só
  • 1 tojás
  • 200 ml tejföl
  • 100 g tömlős krémsajt
  • 100 g hántolt, pirított tökmag

Hozzávalók a lekenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej
  • fél marék tökmag

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk. Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába.  Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük, megszórjuk tökmaggal és 190 fokos légkeveréses sütőben 23-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: Fördős Peti

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások