Hozzávalók
A tésztához:
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 1 tk cukor az élesztőhöz
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g puha vaj
A kakaós töltelékhez:
- 90 g olvasztott vaj
- 180 g cukor
- 3 - 4 ek holland kakaópor
Hozzávalók
A tésztához:
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 1 tk cukor az élesztőhöz
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g puha vaj
A kakaós töltelékhez:
- 90 g olvasztott vaj
- 180 g cukor
- 3 - 4 ek holland kakaópor
A tésztához a tejet megmelegítjük, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig, meleg helyen hagyjuk pihenni. Egy keverőtálba szórjuk a kétféle lisztet, tojásokat, tojássárgáját, 50 g cukrot és a felfuttatott élesztőt és elkezdjük bedagasztani. Mikor már összeállt a tészta, beledagasztjuk a puha vajat is, majd letakarjuk és meleg helyen kb 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és lisztezett felületen kb 40×25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és rákenjük a tésztára.
A hosszabbik oldalától kb. 2 cm-es hosszú csíkokat vágunk a tésztából. Az elsőt feltekerjük csiga formában, a másodikat csíkot, szintén hozzátekerjük az előző csigához, majd rárakjuk egy sütőpapíros tepsire és a végekhez illesztve folyamatosan hozzáillesztjük a többi tésztacsíkot, hogy végül egy nagy csigát kapjunk. 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük a gigantikus kakaós csigát.