Hozzávalók
A tésztához
- 500 ml tej
- 1 ek cukor
- 50 g élesztő
- 800 g liszt
- 1 tk só
- 200 ml olaj
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 1 ek só
- 250 g vaj
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 mk só
- 2 ek tejföl
Hozzávalók
A tésztához
- 500 ml tej
- 1 ek cukor
- 50 g élesztő
- 800 g liszt
- 1 tk só
- 200 ml olaj
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 1 ek só
- 250 g vaj
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- 1 mk só
- 2 ek tejföl
A tésztához a langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztbe teszünk 1 tk sót, 200 ml olajat, és a felfuttatott tejes keveréket. Alaposan kidolgozzuk.
A krémhez a tojássárgáját, a sót és a vajat alaposan kikeverjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztát szintén 4 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a sós-vajas krémmel, és feltekerjük. Trapéz alakúra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Hagyjuk kelni egy kicsit (kb. 20 percet).
A tojássárgáját, a sót és a tejfölt kikeverjük, majd megkenjük vele a trapéz tetejét. Ha szeretnénk, tehetünk sajtot is a tetejére, de nem kötelező. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ha tetszett a sós trapéz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!