Hirdetés
Instant

Sós trapéz

Hozzávalók

5
tepsihez
+

A tésztához

500 ml tej
1 ek cukor
50 g élesztő
800 g liszt
1 tk só
200 ml olaj

A krémhez

3 db tojássárgája
1 ek só
250 g vaj

A tetejére

1 db tojássárgája
1 mk só
2 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sós trapéz

Ha hazamegyek Debrecenbe, erre a finomságra is sokszor rárabolok. Elég gyakran kerül terítékre, csak az a baj, hogy alig bírok leállni vele. Egyszerűen nem lehet letenni, gőzölög, friss, puha, finom, és még sorolhatnám…
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

5
tepsihez
+

A tésztához

500 ml tej
1 ek cukor
50 g élesztő
800 g liszt
1 tk só
200 ml olaj

A krémhez

3 db tojássárgája
1 ek só
250 g vaj

A tetejére

1 db tojássárgája
1 mk só
2 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztbe teszünk 1 tk sót, 200 ml olajat, és a felfuttatott tejes keveréket. Alaposan kidolgozzuk. 

A krémhez a tojássárgáját, a sót és a vajat alaposan kikeverjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztát szintén 4 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a sós-vajas krémmel, és feltekerjük. Trapéz alakúra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Hagyjuk kelni egy kicsit (kb. 20 percet).

A tojássárgáját, a sót és a tejfölt kikeverjük, majd megkenjük vele a trapéz tetejét. Ha szeretnénk, tehetünk sajtot is a tetejére, de nem kötelező. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Sós trapéz

Ha tetszett a sós trapéz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások