Pékség

Spenótos-sajtoscsavart

Spenótos-sajtos csavart

Hozzávalók
40 g
vaj
80 g
friss spenót
2 gerezd
fokhagyma
150 g
krémsajt
só, bors
100 g
reszelt mozzarella
100 g
reszelt füstölt sajt
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

Elkészítés

A spenótos-sajtos csavarthoz először egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk rajta a spenótot a zúzott fokhagymával együtt. 

Egy tálba rakjuk a krémsajtot, és összekeverjük a spenóttal, sóval, borssal, 60 g mozzarellával és 60 g füstölt sajttal.

Az egyik tésztalapot kiterítjük, megkenjük a krémsajtos-spenótos keverékkel, majd erre ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Kissé lenyomkodjuk, 8 egyenlő vastagságú csíkot vágunk belőle, és mindegyiket megcsavarjuk, hogy szép spirál alakot adjanak ki. Két 45 x 38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ezekre helyezünk 4-4 db csavartat, lekenjük őket tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajtokkal.

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük őket. Ha nem egyenletesen sülnének, akkor félidőnél cseréljük meg a két tepsit, így biztosan szép aranybarnára sülnek a csavartjaink. Várjunk egy keveset, míg hűlnek, és aztán mehet a kaja!

spenotos-sajtos-csavart
Spenótos-sajtos csavart (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 26 perc

Mesés péksütik várnak rád a spenótos-sajtos csavart után is!

Spenótos-túrós batyu

Kockasajtos pogácsa

Szilvalekváros papucs

www.streetkitchen.hu

Igazi telitalálat ez a péksüti, pikk-pakk megvan, extra sajtos, és még egy jó kis fokhagymás spenótot is kevertem a töltelékébe.

Hozzávalók

8 darabhoz
40 g
vaj
80 g
friss spenót
2 gerezd
fokhagyma
150 g
krémsajt
só, bors
100 g
reszelt mozzarella
100 g
reszelt füstölt sajt
2 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás

A spenótos-sajtos csavarthoz először egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk rajta a spenótot a zúzott fokhagymával együtt. 

Egy tálba rakjuk a krémsajtot, és összekeverjük a spenóttal, sóval, borssal, 60 g mozzarellával és 60 g füstölt sajttal.

Az egyik tésztalapot kiterítjük, megkenjük a krémsajtos-spenótos keverékkel, majd erre ráhelyezzük a másik leveles tésztát. Kissé lenyomkodjuk, 8 egyenlő vastagságú csíkot vágunk belőle, és mindegyiket megcsavarjuk, hogy szép spirál alakot adjanak ki. Két 45 x 38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ezekre helyezünk 4-4 db csavartat, lekenjük őket tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajtokkal.

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük őket. Ha nem egyenletesen sülnének, akkor félidőnél cseréljük meg a két tepsit, így biztosan szép aranybarnára sülnek a csavartjaink. Várjunk egy keveset, míg hűlnek, és aztán mehet a kaja!

spenotos-sajtos-csavart
Spenótos-sajtos csavart (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 26 perc

Mesés péksütik várnak rád a spenótos-sajtos csavart után is!

Spenótos-túrós batyu

Kockasajtos pogácsa

Szilvalekváros papucs

Ha tetszett a spenótos-sajtos csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése