Vega
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 60 g bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g túró
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- 1 csomag rusztikus teljes kiőrlésű élesztős leveles tészta (280 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 60 g bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g túró
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- 1 csomag rusztikus teljes kiőrlésű élesztős leveles tészta (280 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
A spenótos-túrós batyuhoz elősz9r az olajon megdinszteljük a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, hozzádobjuk a zúzott fokhagymát, és amikor összeesett, félrerakjuk. A túrót villával összetörjük, majd belekeverjük a tejfölt, a búzadarát, a tojássárgáját, a sót, borsot, és végül a spenótot is.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik tészta közepére rakunk egy evőkanál tölteléket, a sarkokat leheletvékonyan átkenjük tojással, és összecsípjük a tészta 4 sarkát. Sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük tojással és hagyjuk 10 percig pihenni, majd mehet be a 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ha megsültek, hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt ennénk!
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetés: 30 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a spenótos-túrós batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!