Hozzávalók
- 600 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 7 g instant élesztő
- 250 g puha vaj
- 1 tk kristálycukor
- 275 g görög joghurt
- 140 g kockasajt
- 1 tk só
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek szezámmag
Hozzávalók
- 600 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 7 g instant élesztő
- 250 g puha vaj
- 1 tk kristálycukor
- 275 g görög joghurt
- 140 g kockasajt
- 1 tk só
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 ek szezámmag
A kockasajtos pogácsa elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, a tojást és a tojássárgáját, az élesztőt, a vajat, a cukrot, a görög joghurtot, a kockasajtot és a sót, majd kézzel (vagy egy gép segítségével) összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és langyos helyen hagyjuk 1 órát pihenni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre. Amikor megsült, kivesszük a sütőből és még langyosan fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kockasajtos pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!