A tiramisu kalács egy viszonylag gyorsan elkészíthető pékáru, amihez először a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a tojásos-tejes keverékhez adagoljuk. A tészta felét átrakjuk egy másik tálba, beleöntjük a 20 ml tejet, valamint belekeverjük az instant kávét és a kakaóport. Egy sütőpapírral bélelt kenyérsütő formában felváltva egymásra simítjuk a kétféle tésztát, és egy villával lazán felkeverjük, hogy márványos legyen. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő:
- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 45 perc
- Összesen: 1 óra
Hozzávalók egy kis méretű kenyérsütő formához:
