Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 110 g porcukor
- 500 g mascarpone
A karamellöntethez
- 80 g cukor
- 100 ml tejszín
A rétegezéshez
- 15 - 20 db babapiskóta
- 150 ml kávé
- 6 - 8 szem Toffifee
Hozzávalók
A krémhez
- 3 db tojás
- 110 g porcukor
- 500 g mascarpone
A karamellöntethez
- 80 g cukor
- 100 ml tejszín
A rétegezéshez
- 15 - 20 db babapiskóta
- 150 ml kávé
- 6 - 8 szem toffifee
A tojásokat egy tálba ütjük, összekeverjük a cukorral, és vízgőz fölött felmelegítjük. Kihűlésig habosítjuk magas fokozaton, majd ha stabilabb krémet kapunk, belekeverjük a mascarponét is.
Közben az öntethez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a tejszínnel, megvárjuk amíg visszaolvad a karamell, és langyosra hűtjük.
Előveszünk 4 db poharat. A babapiskótákat kisebb darabokra törjük, beáztatjuk a kávéba, és egymásra rétegezzük a krémmel, a Toffifee-darabokkal és a karamellöntettel. A tetejükre rakunk 1-1 szem Toffifeet és egy kevés karamellöntetet.
Ha tetszett a karamelles tiramisu-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!