Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
darabhoz

A kiflihez:

400 g kenyérliszt (BL80)
3 tk szárított élesztő
40 g vaj
10 g cukor
100 g langyos víz
120 g langyos tej + tej a kenéshez
10 g só

A tetejére:

tej
20 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
Hirdetés

Tökéletes foszlós kifli

Megszavaztuk a szerkesztőségben, hogy elég jó dolog frissen sült foszlós kiflivel kezdeni a napot. Arról már megoszlottak a vélemények, hogy hogyan kell enni. Valaki szerint az a legjobb, ha megvajazzuk a csücskét, leharapjuk, és így haladunk addig, amíg el nem fogy. Mások arra szavaztak, hogy jól meg kell pakolni valami jófajta sonkával, zöldségekkel, és úgy kell enni. Az elfogyasztását mindenkire rábízzuk, egy tuti, ezzel a recepttel mellélőni nem lehet, próbáljátok ki ti is!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
8
darabhoz

A kiflihez:

400 g kenyérliszt (BL80)
3 tk szárított élesztő
40 g vaj
10 g cukor
100 g langyos víz
120 g langyos tej + tej a kenéshez
10 g só

A tetejére:

tej
20 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet is. Ha már valamennyire összekeveredett a tészta, hozzáadjuk a sót is. Kb. 8 percig dagasztjuk, a lényeg, hogy szép sima legyen a felülete. Ha kész, gömbölyítjük és letakarva kelesztjük addig, amíg a duplájára nem nő. Ez 40-60 perc alatt történik meg. Ha szépen megkelt, kiborítjuk egy nyújtódeszkára, és kb. fél cm vastag köralakúra nyújtjuk. Ezt 8 egyenlő háromszögre osztjuk, és a szélesebb végétől indulva, felülről haladva, szorosan feltekerjük.

A hajtással lefelé ültetjük a kifliket a sütőpapírral borított tepsire, így nem fognak szétnyílni sütés közben. Letakarjuk és további 15-20 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, megkenjük a kifliket tejjel, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A vajat megolvasztjuk, sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát és a sütőből kivett forró kifliket megkenjük vele, majd további 2 percig sütjük őket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások