Megúszós kaják

15percesbaconöscsirkezöldségpennével

15 perces baconös csirke zöldségpennével

Hozzávalók
200 ml
tejszín
1 db
citrom
2 szelet
bacon
1 fej
hagyma (kisebb)
1 ek
olívaolaj
1 db
csirkemell
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
friss tárkony
250 g
zöldségpenne
só, bors

Elkészítés

A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivesszük és félrerakjuk. 

A bacont csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd lepirítjuk. Amikor ez kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és az olívaolajat, és ezt is lepirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, és mehet a hagymás baconhöz, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, majd az egészet jól átpirítjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, majd felöntjük tejszínnel, és felforraljuk.

A tésztához egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, beleöntjük a tésztát, majd 7 percig főzzük. Ezután leszűrjük, összekeverjük a raguval, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.

Baconös csirke zöldségpennével

www.streetkitchen.hu

Egy laza megúszós és fehérjében gazdag kajára vágysz? Akkor nem kell tovább várnod, hiszen most megmutatom, milyen király dolgot tudsz összedobni a zöldségtésztához. Ja, és gluténmentes! :)

Hozzávalók

2 főre
200 ml
tejszín
1 db
citrom
2 szelet
bacon
1 fej
hagyma (kisebb)
1 ek
olívaolaj
1 db
csirkemell
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
friss tárkony
250 g
zöldségpenne
só, bors

A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivesszük és félrerakjuk. 

A bacont csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd lepirítjuk. Amikor ez kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és az olívaolajat, és ezt is lepirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, és mehet a hagymás baconhöz, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, majd az egészet jól átpirítjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, majd felöntjük tejszínnel, és felforraljuk.

A tésztához egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, beleöntjük a tésztát, majd 7 percig főzzük. Ezután leszűrjük, összekeverjük a raguval, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.

Baconös csirke zöldségpennével

Ha tetszett a 15 perces baconös csirke zöldségpennével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept