A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivesszük és félrerakjuk.

A bacont csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd lepirítjuk. Amikor ez kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és az olívaolajat, és ezt is lepirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, és mehet a hagymás baconhöz, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, majd az egészet jól átpirítjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, majd felöntjük tejszínnel, és felforraljuk.
A tésztához egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, beleöntjük a tésztát, majd 7 percig főzzük. Ezután leszűrjük, összekeverjük a raguval, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.
