Szendvics

3extralaktatószendvics,haéhenhalsz

3 extra laktató szendvics, ha éhen halsz

Hozzávalók
1 nagy ek
vaj
Gombás grilled cheese szendvics
5 - 6 db
barna csiperkegomba
1 ek
vaj + a kenyerek megkenéséhez
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
friss kakukkfű
4 szelet
toast kenyér
reszelt sajt
Tojássalátás-baconos szendvics
4 szelet
bacon
5 db
főtt tojás
2 ek
majonéz
1 tk
mustár
bors
1 nagy csipet
cayenne bors
1 nagy csipet
kurkuma
1 tk
citromlé
1 kis csokor
petrezselyem
jégsaláta
1 - 2 szelet
vöröshagyma
2 db
natúr croissant
Király csirkés ciabatta
1 db
nagyobb, hosszúkás ciabatta (vagy bagett)
4 - 5 szelet
sajt (vastag szelet)
1 db
csirkemellfilé (kb. 200 g)
bors
kevés olaj
1 tk
mustár
1 ek
méz
1 ek
tejföl
só, bors
1 db
nagyobb paradicsom felszeletelve
1 - 2 levél
jégsaláta

Elkészítés

1. Gombás grilled cheese szendvics

[caption id="attachment_12158044" align="aligncenter" width="1129"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a friss kakukkfűvel. Jól összekeverjük a gombát, majd félrerakjuk egy kis tálba. A kenyérszeleteket visszarakjuk a vajas serpenyőbe és az egyik oldalukat kicsit megpirítjuk. Két kenyérszelet pirult felére halmozzuk a gombát, megszórjuk őket reszelt sajttal és rárakjuk a másik két szelet kenyeret a pirult felükkel lefelé. Megkenjük a szendvicsek külső felét vajjal és egy serpenyőben mindkét felüket pár perc alatt aranysárgára sütjük. Néha átfordítjuk, hogy nehogy megégjen a szendvics.[caption id="attachment_12158039" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

2. Tojássalátás-baconos szendvics

[caption id="attachment_12158048" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A bacon szeleteket párszor átforgatva egy száraz, forró serpenyőben ropogósra sütjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba kaparjuk, amihez hozzáadjuk a majonézt, mustárt, sót, borsot, cayenne borsot és kurkumát. Villával összetörjük a krémet, hozzákeverjük a  citromlevet, az apró kockákra vágott tojásfehérjét és a felaprított petrezselymet is. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a félbevágott croissant-okat, rárakunk 2-2 szelet sült bacont, néhány levél jégsalátát, kevés vöröshagymát és már kész is a szendvics.[caption id="attachment_12158046" align="aligncenter" width="1176"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

3. Király csirkés ciabatta

[caption id="attachment_12158034" align="aligncenter" width="1151"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A ciabattákat elfelezzük, majd hosszában is kettévágjuk őket. Rakunk rájuk pár vastagabb szelet sajtot, tepsire ültetjük és 180 fokos sütőben elkezdjük pirítani őket. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, kevés olajjal elkezdjük pirítani. Kb. 6 percig, időnként átforgatva sütjük a csirkemellet, majd sütőpapírra téve bedobjuk a ciabatták mellé a sütőbe 15 percre. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk, megolvasztjuk, majd jöhet rá a sült csirkemell. A vajjal locsolgatva pár perc alatt átpirítjuk. A serpenyőbe rakjuk a mustárt, a mézet, tejfölt, sót, borsot a sült csirke sütőben kisült szaftját és jól átkeverjük. A csirkemellet felszeleteljük, a ciabattákra pakoljuk, ráöntünk egy adag mustáros szószt, rakunk rá pár szelet paradicsomot, jégsalátát és befedjük a ciabatták másik felével.[caption id="attachment_12158036" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] [caption id="attachment_12158038" align="aligncenter" width="1066"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Ugye már megszoktátok, hogy ha szendvics recepttel jövünk, akkor az tényleg brutálisan jó lesz? Hát most az a nagy helyzet állt elő, hogy nem bírtunk magunkkal, és egyszerre három über laktató szendvicset dobtunk össze! Ezekkel aztán garantáltan jól laktok, szóval akár a napi 3 főétkezést is kiválthatjátok velük! :P

Hozzávalók

2 szendvicshez
1 nagy ek
vaj
Gombás grilled cheese szendvics
5 - 6 db
barna csiperkegomba
1 ek
vaj + a kenyerek megkenéséhez
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
friss kakukkfű
4 szelet
toast kenyér
reszelt sajt
Tojássalátás-baconos szendvics
4 szelet
bacon
5 db
főtt tojás
2 ek
majonéz
1 tk
mustár
bors
1 nagy csipet
cayenne bors
1 nagy csipet
kurkuma
1 tk
citromlé
1 kis csokor
petrezselyem
jégsaláta
1 - 2 szelet
vöröshagyma
2 db
natúr croissant
Király csirkés ciabatta
1 db
nagyobb, hosszúkás ciabatta (vagy bagett)
4 - 5 szelet
sajt (vastag szelet)
1 db
csirkemellfilé (kb. 200 g)
bors
kevés olaj
1 tk
mustár
1 ek
méz
1 ek
tejföl
só, bors
1 db
nagyobb paradicsom felszeletelve
1 - 2 levél
jégsaláta

1. Gombás grilled cheese szendvics

[caption id="attachment_12158044" align="aligncenter" width="1129"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A gombákat félbevágjuk, majd felszeleteljük, egy forró serpenyőbe dobjuk és szárazon pár percig pirítjuk őket. Amikor a gombák kissé megpirultak, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a friss kakukkfűvel. Jól összekeverjük a gombát, majd félrerakjuk egy kis tálba. A kenyérszeleteket visszarakjuk a vajas serpenyőbe és az egyik oldalukat kicsit megpirítjuk. Két kenyérszelet pirult felére halmozzuk a gombát, megszórjuk őket reszelt sajttal és rárakjuk a másik két szelet kenyeret a pirult felükkel lefelé. Megkenjük a szendvicsek külső felét vajjal és egy serpenyőben mindkét felüket pár perc alatt aranysárgára sütjük. Néha átfordítjuk, hogy nehogy megégjen a szendvics.[caption id="attachment_12158039" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

2. Tojássalátás-baconos szendvics

[caption id="attachment_12158048" align="aligncenter" width="1152"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A bacon szeleteket párszor átforgatva egy száraz, forró serpenyőben ropogósra sütjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba kaparjuk, amihez hozzáadjuk a majonézt, mustárt, sót, borsot, cayenne borsot és kurkumát. Villával összetörjük a krémet, hozzákeverjük a  citromlevet, az apró kockákra vágott tojásfehérjét és a felaprított petrezselymet is. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a félbevágott croissant-okat, rárakunk 2-2 szelet sült bacont, néhány levél jégsalátát, kevés vöröshagymát és már kész is a szendvics.[caption id="attachment_12158046" align="aligncenter" width="1176"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

3. Király csirkés ciabatta

[caption id="attachment_12158034" align="aligncenter" width="1151"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A ciabattákat elfelezzük, majd hosszában is kettévágjuk őket. Rakunk rájuk pár vastagabb szelet sajtot, tepsire ültetjük és 180 fokos sütőben elkezdjük pirítani őket. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben, kevés olajjal elkezdjük pirítani. Kb. 6 percig, időnként átforgatva sütjük a csirkemellet, majd sütőpapírra téve bedobjuk a ciabatták mellé a sütőbe 15 percre. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk, megolvasztjuk, majd jöhet rá a sült csirkemell. A vajjal locsolgatva pár perc alatt átpirítjuk. A serpenyőbe rakjuk a mustárt, a mézet, tejfölt, sót, borsot a sült csirke sütőben kisült szaftját és jól átkeverjük. A csirkemellet felszeleteljük, a ciabattákra pakoljuk, ráöntünk egy adag mustáros szószt, rakunk rá pár szelet paradicsomot, jégsalátát és befedjük a ciabatták másik felével.[caption id="attachment_12158036" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] [caption id="attachment_12158038" align="aligncenter" width="1066"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a 3 extra laktató szendvics, ha éhen halsz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept