Banános-mogyorókrémes tekercs

A tojást a tejjel kissé felverjük, a banánt felkockázzuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet 1 evőkanál mogyorókrémmel, és az egyik rövidebb végébe teszünk egy sor banánt és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk porcukorral és még melegen fogyasztjuk.
Csokis epres tekercs

A tojást a tejjel kissé felverjük, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, az epreket apró kockákra vágjuk. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet a csoki 1/4-ével és az egyik rövidebb oldalára teszünk egy sor epret, majd feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk vaníliacukros porcukorral és még melegen fogyasztjuk.
Fahéjas tekercs

A szobahőmérsékletű vajat a barnacukorral és 1 teáskanál fahéjjal habosra verünk, a tojást a tejjel kissé felverjük. A kenyérszeletek széleit levágjuk és a belsejét sodrófával kilapítjuk. Megkenjük az egészet a fahéjas vaj 1/4-ével és feltekerjük. Az egészet megmártjuk a tojásban, majd a vajas, felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük minden oldalát. Amikor elkészült azonnal megszórjuk fahéjas porcukorral és még melegen fogyasztjuk.