A legjobb reggelik

Aházimüzlikészítéstitkai

A házi müzli készítés titkai

Hozzávalók
Alap müzli
200 g
pisztácia
500 g
zabpehely
200 g
szeletelt mandula
200 g
naprafrgómag
200 g
kókuszchipsz
200 g
tökmag
Granola
1
adag házi müzli
6 dkg
méz
1 dl
almalé
1 - 2 csapott ek
barnacukor
1 tk
2 - 3 ek
olívaolaj
Házi müzliszelet (16 db-hoz)
1
adag házi müzli alap
1 csipet
5 dkg
étcsoki pasztilla
20 dkg
méz
Epres kosárka (8 db-hoz)
1
adag házi granola (lásd feljebb)
10 dkg
eper
30 dkg
görög joghurt
1 ek
méz
1 marék
málna a díszítéshez
1 marék
áfonya a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítjük az alap müzlit, amit utána három részre osztunk a három reggelihez. Az alaphoz a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.

img_2303.JPG

Granola

A kandírozott gyömbér kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet, a sót, a barna cukrot és az olívaolajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyaghoz hozzáadjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük.  A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és végül hozzáadjuk finomra vágott kandírozott gyömbért keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.

Házi müzliszelet

img_2271.JPG

A müzli keveréket egy wokban, nagy lángon lepirítjuk és egy keverőtálba áttesszük. Hozzákeverjük a csokit és a mézet. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.

Epres kosárka

img_2315.JPG

A joghurtot, epret és a mézet összeturmixoljuk. Szilikon muffinformák aljára teszünk 1 teáskanálnyit a kész granolából, arra jöhet egy réteg eperjoghurt, megszórjuk még egy kis granolával, ráöntjük a maradék joghurtot és végül friss bogyósgyümölcsökkel díszítjük. Alaposan lefagyasztjuk és a formából kivéve már fogyaszthatjuk is.

img_2314.JPG

*Amennyiben mindhárom receptet el akarod készíteni, a mennyiségek háromszorosát kell venni.

www.streetkitchen.hu

Mi nagyon szeretjük, az olyan megoldásokat, amikor összedobunk egy kaját és azt tovább alakítjuk egy vagy akár két étellé. Ebben a videóban is ezt tettük, ugyanis, Jani müzliszeletet, Lili pedig gyümölcsös kosárkákat csinál. Készítsétek el, mert garantáltan sokkal jobbak bolti társaiknál!

Hozzávalók

8 főre
Alap müzli
200 g
pisztácia
500 g
zabpehely
200 g
szeletelt mandula
200 g
naprafrgómag
200 g
kókuszchipsz
200 g
tökmag
Granola
1
adag házi müzli
6 dkg
méz
1 dl
almalé
1 - 2 csapott ek
barnacukor
1 tk
2 - 3 ek
olívaolaj
Házi müzliszelet (16 db-hoz)
1
adag házi müzli alap
1 csipet
5 dkg
étcsoki pasztilla
20 dkg
méz
Epres kosárka (8 db-hoz)
1
adag házi granola (lásd feljebb)
10 dkg
eper
30 dkg
görög joghurt
1 ek
méz
1 marék
málna a díszítéshez
1 marék
áfonya a díszítéshez

Elkészítjük az alap müzlit, amit utána három részre osztunk a három reggelihez. Az alaphoz a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.

img_2303.JPG

Granola

A kandírozott gyömbér kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet, a sót, a barna cukrot és az olívaolajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyaghoz hozzáadjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük.  A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és végül hozzáadjuk finomra vágott kandírozott gyömbért keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.

Házi müzliszelet

img_2271.JPG

A müzli keveréket egy wokban, nagy lángon lepirítjuk és egy keverőtálba áttesszük. Hozzákeverjük a csokit és a mézet. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.

Epres kosárka

img_2315.JPG

A joghurtot, epret és a mézet összeturmixoljuk. Szilikon muffinformák aljára teszünk 1 teáskanálnyit a kész granolából, arra jöhet egy réteg eperjoghurt, megszórjuk még egy kis granolával, ráöntjük a maradék joghurtot és végül friss bogyósgyümölcsökkel díszítjük. Alaposan lefagyasztjuk és a formából kivéve már fogyaszthatjuk is.

img_2314.JPG

*Amennyiben mindhárom receptet el akarod készíteni, a mennyiségek háromszorosát kell venni.

Ha tetszett a házi müzli készítés titkai receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept