Szendvicsek

Akedvencszendvicseink

A kedvenc szendvicseink

Hozzávalók
Quesadilla (2 darabhoz)
A quesadillához
4 db
tortilla lap (lisztes alapú)
0.33 db
piros kaliforniai paprika
0.33 db
sárga kaliforniai paprika
0.33 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
lilahagyma
2 ek
olívaolaj
2 marék
bébispenót
0.5 csipet
1 késhegynyi
őrölt római kömény
3 marék
reszelt zsíros sajt
A salsához
25 dkg
koktélparadicsom
0.5 fej
lilahagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss koriander
1 ek
chili paprika felkarikázva (elhagyható)
0.5 db
lime leve (vagy citrom)
1 csipet
Pulled Pork szendvics (4 személyre)
A húshoz
2 kg
sertéslapocka
4 ek
2 ek
durvára tört bors
3 ek
édes fűszerpaprika
1 csapott ek
füstöltpaprika
1 ek
fokhagyma granulátum
2 ek
szárított kakukkfű
1 ek
szárított majoránna
0.5 ek
Cayenne-bors
(elhagyható)
10 dkg
barna cukor
3 - 4 ek
vörösborecet
4 dl
víz
A saláthához
0.25 fej
lilakáposzta
1 db
nagy sárgarépa
2 db
újhagyma
1.5 ek
majonéz
1.5 ek
tejföl (vagy natúr joghurt)
0.5 ek
méz
0.25 tk
fehérbors
0.5 db
citrom leve
1 csipet
Az összeállításhoz
3 - 4 db
nagy burgonya
3 ek
olívaolaj
4 db
hamburger buci

Elkészítés

Quesadilla

A paprikákat csíkokra, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük a zöldségeket. Magas lángon, ritkán rázogatva, addig pirítjuk őket, amíg a paprikák el nem kezdenek pirulni. Ekkor hozzáadjuk a bébispenótot, összeforgatjuk és kissé megsózzuk és megszórjuk római köménnyel. 1-2 percig sütjük az egészet, figyelve, hogy még ropogósak maradjanak, majd egy tányérba félretesszük. Közepesre vesszük a lángot, beleteszünk egy tortilla lapot, rajta elterítjük a reszelt sajt kb. 1/4-ét, arra jöhet a zöldségek fele, amit még egy adag sajttal szórunk meg, végül befedjük egy másik tortillával és kissé összenyomjuk. Ha megsült az alsó tortilla lap, akkor óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Végül egy deszkán felnegyedeljük és házi salsával tálaljuk.

Salsa

A salsához késes aprítóba tesszük a félbe vágott koktélparadicsomot, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát, fokhagymát, koriandert, chili paprikát, sót és a lime levét. Az egészet, pár másodperc alatt, pulzáló mozdulatokkal, rusztikus állagúvá aprítjuk.

Pulled Pork szendvics

Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga. A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.

A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.

A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.

img_0079.jpg
Ha ezek között sem találtad volna meg a kedvenc szendvicses, akkor csekkolt le a legtutibb bánh mi szendvicset. 

www.streetkitchen.hu

Igazán menő szendvicseket hoztunk el nektek és nem, itt most nem a kirándulásra csomagolt sajtos-sonkás szendóra kell gondolni. Lesz itt egy nagyon sajtos, zöldséges quesadilla és a méltán híres, amerikai Pulled Pork szendvics. Egy szóval laktató, izgalmas szendvicsek nem csak uzsonnára. Próbáljátok ki őket, mert baromi jók!

Hozzávalók

1
Quesadilla (2 darabhoz)
A quesadillához
4 db
tortilla lap (lisztes alapú)
0.33 db
piros kaliforniai paprika
0.33 db
sárga kaliforniai paprika
0.33 db
zöld kaliforniai paprika
1 fej
lilahagyma
2 ek
olívaolaj
2 marék
bébispenót
0.5 csipet
1 késhegynyi
őrölt római kömény
3 marék
reszelt zsíros sajt
A salsához
25 dkg
koktélparadicsom
0.5 fej
lilahagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss koriander
1 ek
chili paprika felkarikázva (elhagyható)
0.5 db
lime leve (vagy citrom)
1 csipet
Pulled Pork szendvics (4 személyre)
A húshoz
2 kg
sertéslapocka
4 ek
2 ek
durvára tört bors
3 ek
édes fűszerpaprika
1 csapott ek
füstöltpaprika
1 ek
fokhagyma granulátum
2 ek
szárított kakukkfű
1 ek
szárított majoránna
0.5 ek
Cayenne-bors
(elhagyható)
10 dkg
barna cukor
3 - 4 ek
vörösborecet
4 dl
víz
A saláthához
0.25 fej
lilakáposzta
1 db
nagy sárgarépa
2 db
újhagyma
1.5 ek
majonéz
1.5 ek
tejföl (vagy natúr joghurt)
0.5 ek
méz
0.25 tk
fehérbors
0.5 db
citrom leve
1 csipet
Az összeállításhoz
3 - 4 db
nagy burgonya
3 ek
olívaolaj
4 db
hamburger buci

Quesadilla

A paprikákat csíkokra, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és beletesszük a zöldségeket. Magas lángon, ritkán rázogatva, addig pirítjuk őket, amíg a paprikák el nem kezdenek pirulni. Ekkor hozzáadjuk a bébispenótot, összeforgatjuk és kissé megsózzuk és megszórjuk római köménnyel. 1-2 percig sütjük az egészet, figyelve, hogy még ropogósak maradjanak, majd egy tányérba félretesszük. Közepesre vesszük a lángot, beleteszünk egy tortilla lapot, rajta elterítjük a reszelt sajt kb. 1/4-ét, arra jöhet a zöldségek fele, amit még egy adag sajttal szórunk meg, végül befedjük egy másik tortillával és kissé összenyomjuk. Ha megsült az alsó tortilla lap, akkor óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Végül egy deszkán felnegyedeljük és házi salsával tálaljuk.

Salsa

A salsához késes aprítóba tesszük a félbe vágott koktélparadicsomot, a nagyobb darabokra vágott lilahagymát, fokhagymát, koriandert, chili paprikát, sót és a lime levét. Az egészet, pár másodperc alatt, pulzáló mozdulatokkal, rusztikus állagúvá aprítjuk.

Pulled Pork szendvics

Összekeverjük a sót, borsot, édes fűszerpaprikát, füstöltpaprikát, fokhagyma granulátumot, kakukkfüvet, majorannát és cayanne borsot. A fűszerkeverékből kiveszünk 2 evőkanálnyit és félreteszünk. A visszamaradt fűszerhez barnacukrot adunk és annyi vörösborecetet, hogy pasztaszerűvé váljon az állaga. A hús mindkét oldalát alaposan bemasszírozzuk a nagyobb adag fűszerkeverékkel, vágott oldalával lefelé egy tepsire tesszük, a húst körbelocsoljuk vízzel és 130 fokos előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Ha elpárolgott volna a víz alóla, akkor újra töltünk hozzá, kivéve az utolsó 1 órában, amikor már pirulni hagyjuk. Az elkészült húst 2 villa segítségével szálaira szedjük.

A lilakáposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát zöldséghámozóval legyaluljuk, majd vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és az egészet egy keverőtálba tesszük. Egy másik keverőtálban egy habverővel összekeverjük a majonézt, tejfölt, mézet, sót, borsot és citromlét, majd alaposan összeforgatjuk a salátával.

A burgonyát hasábokra vágjuk, tepsibe tesszük, alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Egy lepirított hamburger buciba egy nagy adag húst teszünk, arra egy adag káposztasalátát végül pedig a buci tetejét. A házi steak burgonyával tálaljuk.

img_0079.jpg
Ha ezek között sem találtad volna meg a kedvenc szendvicses, akkor csekkolt le a legtutibb bánh mi szendvicset. 

Ha tetszett a kedvenc szendvicseink receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése