Húsételek

Aviláglegjobbcsirkepörköltje

A világ legjobb csirkepörköltje

Hozzávalók
2 ek
olaj
400 g
csirkeszárny és csirkemell (csontos, bőrrel)
400 g
csirke felsőcomb
400 g
csirke alsócomb
2 - 3 fej
vöröshagyma (nagyobb)
2 tk
sűrített paradicsom
1.5 ek
pirospaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 gerezd
zúzott fokhagyma
1 db
paprika
0.5 db
hegyes erős paprika (ízlés szerint)
1 db
lapzselatin
A tálaláshoz
500 g
főtt szarvacska tészta
tejföl
2 db
csirke far-hát
(kb. 300 g)

Elkészítés
Az olajon alaposan körbepirítjuk a farhátat. Ha megpirult, mellé dobjuk az apróra vágott hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, felöntjük kb. 200 ml vízzel, sózzuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ha kicsit ez is lepirult, felöntjük még 200 ml vízzel. Ezt 20-25 percig csináljuk, vagyis amikor szinte eltűnik a víz a pörköltalapról, mindig kicsit pótoljuk.
Ha letelt az idő, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belerakjuk az összes többi húst. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. ¾-ig felöntjük vízzel. Belerakjuk a paprikát, úgy, hogy a csumáját leszedjük, a magjait kiütögetjük.
Ha szeretjük, jöhet bele egy kevés erős paprika is, szintén kiütögetve a magjait. Egy óráig rotyogtatjuk lefedve. Ha letelt az 1 óra, belerakjuk a zselatint, és még 20 percig rotyogtatjuk. Főtt tésztával és tejföllel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Csirkepörkölt[/caption]Ha tetszett a csirkepörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Leugrottunk a Balatonra, hogy megcsináljuk az egyik legkirályabb klasszikust, a csirkepörköltet! Nem csak úgy immel-ámmal, hanem tényleg a világ legjobbját, amihez zsűrink is volt 2 német turista személyében. Szerintetek hány pontot adtak?

Hozzávalók

4 - 6 főre
2 ek
olaj
400 g
csirkeszárny és csirkemell (csontos, bőrrel)
400 g
csirke felsőcomb
400 g
csirke alsócomb
2 - 3 fej
vöröshagyma (nagyobb)
2 tk
sűrített paradicsom
1.5 ek
pirospaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 gerezd
zúzott fokhagyma
1 db
paprika
0.5 db
hegyes erős paprika (ízlés szerint)
1 db
lapzselatin
A tálaláshoz
500 g
főtt szarvacska tészta
tejföl
2 db
csirke far-hát
(kb. 300 g)
Az olajon alaposan körbepirítjuk a farhátat. Ha megpirult, mellé dobjuk az apróra vágott hagymát. Ha üvegesre párolódott a hagyma, felöntjük kb. 200 ml vízzel, sózzuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és ha kicsit ez is lepirult, felöntjük még 200 ml vízzel. Ezt 20-25 percig csináljuk, vagyis amikor szinte eltűnik a víz a pörköltalapról, mindig kicsit pótoljuk.
Ha letelt az idő, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belerakjuk az összes többi húst. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. ¾-ig felöntjük vízzel. Belerakjuk a paprikát, úgy, hogy a csumáját leszedjük, a magjait kiütögetjük.
Ha szeretjük, jöhet bele egy kevés erős paprika is, szintén kiütögetve a magjait. Egy óráig rotyogtatjuk lefedve. Ha letelt az 1 óra, belerakjuk a zselatint, és még 20 percig rotyogtatjuk. Főtt tésztával és tejföllel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Csirkepörkölt[/caption]Ha tetszett a csirkepörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a világ legjobb csirkepörköltje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept