Édes falatok

Áfonyás-joghurtosminikuglóf

Áfonyás-joghurtos minikuglóf

Hozzávalók
40 g
puha vaj
30 g
cukor
8 g
vaníliás cukor
1 db
tojás
70 g
joghurt
45 ml
tej
0.25 db
citrom reszelt héja
90 g
liszt
50 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
50 g
friss áfonya

Elkészítés

A áfonyás-joghurtos minikuglófhoz a puha vajjal habosra keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleütjük a tojást. Ezután mehet hozzá a joghurt és a tej is, majd belereszeljük a citrom héját. Egy külön tálban a száraz hozzávalókat is összekeverjük, azaz a kétféle lisztet, a sütőport és a sót, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, több részletben. Ha már egynemű a masszánk, beleforgatjuk az áfonyaszemeket is.

Szilikonos minikuglóf-formába adagoljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük.

Áfonyás-joghurtos minikuglóf
Áfonyás-joghurtos minikuglóf

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 55 perc

Tipp

Ha nincs minikuglóf-formánk, az sem gond, hiszen muffinformában is elkészíthető a süti. 

Tipp 2

A legtöbb déligyümölcs héját különböző peszticidekkel kezelik. Ezek nemcsak kisgyermekeknek kerülendők, felnőttek számára sem javasoltak. Ezért vásárlásnál mindenképp győződjünk meg róla, hogy olyan citromot vásárolunk, aminek fogyasztásra alkalmas a héja. Ha nincs információnk erre vonatkozóan, inkább hagyjuk ki a receptből a citromhéjat. 

Ajánlott életkor: A sütemény kis mennyiségben cukrot tartalmaz, így inkább 2 évesnél idősebb gyermekeknek ajánlanánk. Egyéni állapotok (allergia vagy allergiarizikó, evésproblémák stb.) esetén azonban keressünk fel szakembert, mielőtt az ételt kínálnánk gyermekünknek. 

www.streetkitchen.hu

Hamarosan vége az áfonyaszezonnak, úgyhogy érdemes kihasználni az utolsó heteket. Frissen is isteni, most viszont mutatunk egy szuper sütireceptet. Tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet, de az álmos reggeli készülődéseket is biztosan feldobja!

Hozzávalók

6 db minikuglóf-formához
40 g
puha vaj
30 g
cukor
8 g
vaníliás cukor
1 db
tojás
70 g
joghurt
45 ml
tej
0.25 db
citrom reszelt héja
90 g
liszt
50 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
50 g
friss áfonya

A áfonyás-joghurtos minikuglófhoz a puha vajjal habosra keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd beleütjük a tojást. Ezután mehet hozzá a joghurt és a tej is, majd belereszeljük a citrom héját. Egy külön tálban a száraz hozzávalókat is összekeverjük, azaz a kétféle lisztet, a sütőport és a sót, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, több részletben. Ha már egynemű a masszánk, beleforgatjuk az áfonyaszemeket is.

Szilikonos minikuglóf-formába adagoljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük.

Áfonyás-joghurtos minikuglóf
Áfonyás-joghurtos minikuglóf

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 55 perc

Tipp

Ha nincs minikuglóf-formánk, az sem gond, hiszen muffinformában is elkészíthető a süti. 

Tipp 2

A legtöbb déligyümölcs héját különböző peszticidekkel kezelik. Ezek nemcsak kisgyermekeknek kerülendők, felnőttek számára sem javasoltak. Ezért vásárlásnál mindenképp győződjünk meg róla, hogy olyan citromot vásárolunk, aminek fogyasztásra alkalmas a héja. Ha nincs információnk erre vonatkozóan, inkább hagyjuk ki a receptből a citromhéjat. 

Ajánlott életkor: A sütemény kis mennyiségben cukrot tartalmaz, így inkább 2 évesnél idősebb gyermekeknek ajánlanánk. Egyéni állapotok (allergia vagy allergiarizikó, evésproblémák stb.) esetén azonban keressünk fel szakembert, mielőtt az ételt kínálnánk gyermekünknek. 

Ha tetszett az Áfonyás-joghurtos minikuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept