Megúszós sütik

Áfonyás-ricottászabpelyhesmorzsasüti

Áfonyás - ricottás zabpelyhes morzsasüti

Hozzávalók
150 ml
tejszín
100 g
vaj
A tésztához
200 g
barnacukor
1 db
tojás
150 g
liszt
0.5 tk
szódabikarbóna
150 g
zabpehely
30 g
zabpehely a morzsához
A töltelékhez
350 g
ricotta
50 g
kristálycukor
40 g
vaníliás cukor
1 db
citrom héja és leve
2 egész
tojás
300 g
friss áfonya

Elkészítés
A vajat a barnacukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és eldolgozzuk vele. A lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót és 150 g zabpelyhet a tojásos részhez adjuk és eldolgozzuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, ahol nincs papír, ott körbekenjük vajjal. Belenyomkodjuk a tészta 2/3 részét és 180 fokon légkeveréses funkción 3-4 percig elősütjük. A ricottát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével összekeverjük, hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük, majd a tésztaalapra öntjük és a tetejét megszórjuk áfonyával.A morzsához a maradék (1/3) tésztát a 30 g zabpehellyel összemorzsoljuk és az áfonya tetejére egyengetjük. 180 fokon légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük.

www.streetkitchen.hu

Ha egy picit savanykás édességre vágytok, akkor bátran használjatok áfonyát. És mivel tudjuk, hogy a bogyós gyümölcsökhöz nagyon jól passzol a túró, így azt akár ricottaval is kipróbálhatjátok.  Tehát készítsétek el ezt az áfonyás, krémes, de közben meg ropogós morzsasütit.

Hozzávalók

1 20x20-as formához
150 ml
tejszín
100 g
vaj
A tésztához
200 g
barnacukor
1 db
tojás
150 g
liszt
0.5 tk
szódabikarbóna
150 g
zabpehely
30 g
zabpehely a morzsához
A töltelékhez
350 g
ricotta
50 g
kristálycukor
40 g
vaníliás cukor
1 db
citrom héja és leve
2 egész
tojás
300 g
friss áfonya
A vajat a barnacukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és eldolgozzuk vele. A lisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót és 150 g zabpelyhet a tojásos részhez adjuk és eldolgozzuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, ahol nincs papír, ott körbekenjük vajjal. Belenyomkodjuk a tészta 2/3 részét és 180 fokon légkeveréses funkción 3-4 percig elősütjük. A ricottát a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével összekeverjük, hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, beleöntjük a tejszínt és jól összekeverjük, majd a tésztaalapra öntjük és a tetejét megszórjuk áfonyával.A morzsához a maradék (1/3) tésztát a 30 g zabpehellyel összemorzsoljuk és az áfonya tetejére egyengetjük. 180 fokon légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük.

Ha tetszett az Áfonyás - ricottás zabpelyhes morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept