Tízórai és uzsonna

Áfonyástigriscsíkospalacsinta

Áfonyás tigriscsíkos palacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
2 db
tojás
2 ek
porcukor
240 g
tejföl
370 ml
tej
280 g
finomliszt
1 tk
szódabikarbóna
1.5 tk
sütőpor
40 g
olvasztott vaj
200 g
áfonya
A kakaós masszához
2
merőkanál a korábban kikevert tésztából
1 tk
kakaópor
1 tk
áfonyalekvár
A tálaláshoz
1 db
banán
10 szem
áfonya

Elkészítés

Az áfonyás palacsinta első lépéseként a tojásokat kettéválasztjuk, majd először a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és egy robotgép segítségével kb. 1 perc alatt azt is felverjük. (Bár a videóban nem ez a sorrend, célszerűbb így csinálni. 😊) 

A sárgájához hozzákeverjük a tejfölt, a tejet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és végül a vajat. Majd a fehérjehabot hozzákeverjük a sárgájához. A tésztából kiveszünk 2 merőkanálnyit és ebbe belekeverjük a kakaóport és az áfonyalekvárt is, majd átszűrjük. A kakaós masszát egy cumiba vagy habzsákba töltjük, és egy közepesen forró teflonserpenyőbe a legjobb tudásunkhoz mérten egy tigrisarcot rajzolunk vele. Nem sértődök meg, ha a tiétek szebb lesz, mint az enyém. :) Ha nem vagyunk elég gyorsak, inkább húzzuk le a palacsintasütőt a tűzhelyről, nehogy a kakaós rész megégjen. 

Amikor kész az arc, a másik masszából rákanalazunk egy adag tésztát. Opcionálisan pár darab friss áfonyát is rakhatunk a tésztába. Amikor megsült az egyik oldaluk, egy határozott mozdulattal átfordítjuk a palacsintákat. Tálaláskor a szeme helyére teszünk egy-egy karika banánt és egy-egy felezett áfonyát. Akár otthon, de a suliban, tízóraira is tökéletes étek a gyermekek számára.

afonyas-tigriscsikos-palacsinta
Áfonyás tigriscsíkos palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Amikor megcsináltam otthon ezt a palacsintát, öröm volt nézni, ahogy a gyerekeim csodálták. A fiam csak nézte-nézte, de a lányom rövid csodálkozás után rávetette magát, és nem győzte falni. Szerintem ezzel a palacsintával tényleg mosolyt varázsolhatunk a gyerekek arcára.

Hozzávalók

3 - 4 főre
A palacsintához
2 db
tojás
2 ek
porcukor
240 g
tejföl
370 ml
tej
280 g
finomliszt
1 tk
szódabikarbóna
1.5 tk
sütőpor
40 g
olvasztott vaj
200 g
áfonya
A kakaós masszához
2
merőkanál a korábban kikevert tésztából
1 tk
kakaópor
1 tk
áfonyalekvár
A tálaláshoz
1 db
banán
10 szem
áfonya

Az áfonyás palacsinta első lépéseként a tojásokat kettéválasztjuk, majd először a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és egy robotgép segítségével kb. 1 perc alatt azt is felverjük. (Bár a videóban nem ez a sorrend, célszerűbb így csinálni. 😊) 

A sárgájához hozzákeverjük a tejfölt, a tejet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és végül a vajat. Majd a fehérjehabot hozzákeverjük a sárgájához. A tésztából kiveszünk 2 merőkanálnyit és ebbe belekeverjük a kakaóport és az áfonyalekvárt is, majd átszűrjük. A kakaós masszát egy cumiba vagy habzsákba töltjük, és egy közepesen forró teflonserpenyőbe a legjobb tudásunkhoz mérten egy tigrisarcot rajzolunk vele. Nem sértődök meg, ha a tiétek szebb lesz, mint az enyém. :) Ha nem vagyunk elég gyorsak, inkább húzzuk le a palacsintasütőt a tűzhelyről, nehogy a kakaós rész megégjen. 

Amikor kész az arc, a másik masszából rákanalazunk egy adag tésztát. Opcionálisan pár darab friss áfonyát is rakhatunk a tésztába. Amikor megsült az egyik oldaluk, egy határozott mozdulattal átfordítjuk a palacsintákat. Tálaláskor a szeme helyére teszünk egy-egy karika banánt és egy-egy felezett áfonyát. Akár otthon, de a suliban, tízóraira is tökéletes étek a gyermekek számára.

afonyas-tigriscsikos-palacsinta
Áfonyás tigriscsíkos palacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett az Áfonyás tigriscsíkos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept