A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. A robotgéppel a cukrot elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojástokat, a vaníliakivonatot, a joghurtot és összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz alpanyagokat és lágy masszát keverünk belőle.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Elkeverjük a fahéjjal és a citromlével. A marcipánt is feldaraboljuk és összeforgatjuk a szeletelt mandulával és az almával. Az egészet belekeverjük a muffin masszába, majd muffinpapírral bélelt sütőformába, vagy szilikon formába kanalazzuk, kb. a formák 3/4 éig töltve azokat a masszával. A tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert barnacukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
