Megúszós sütik

Almás-marcipánosmuffin

Almás-marcipános muffin

Hozzávalók
5 dkg
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
2 db
tojás
20 dkg
világosbarna cukor
25 dkg
joghurt
7 dkg
puha vaj
2 tk
vaníliakivonat
2 közepes
alma
0.5 db
citrom frissen facsart leve
1 tk
őrölt fahéj
5 dkg
marcipán
3 dkg
szeletelt mandula
A szóráshoz:
3 - 4 ek
barnacukor
1 tk
fahéj
20 dkg
sima liszt

Elkészítés

img_9653.jpg

A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. A robotgéppel a cukrot elkeverjük a vajjal,  majd hozzáadjuk a tojástokat, a vaníliakivonatot, a joghurtot és összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz alpanyagokat és lágy masszát keverünk belőle.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Elkeverjük a fahéjjal és a citromlével. A marcipánt is feldaraboljuk és összeforgatjuk a szeletelt mandulával és az almával. Az egészet belekeverjük a muffin masszába, majd muffinpapírral bélelt sütőformába, vagy szilikon formába kanalazzuk, kb. a formák 3/4 éig töltve azokat a masszával. A tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert barnacukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

img_9650.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy jó muffin recept sem hiányozhat a leltárból, mert bármelyik este rátok törhet az "úgy ennék valami édeset" érzés, és olyankor kevés egyszerűbb édesség jöhet szóba a fél óra alatt összedobható muffinnál. Az alapreceptet ráadásul bármilyen finomságokkal megbolondíthatjátok, mi most marcippánnal, mandulával és fahéjas almával turbóztuk. Az az igazság, hogy addiktív lett a végeredmény... 

Hozzávalók

24 darabhoz
5 dkg
teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
2 db
tojás
20 dkg
világosbarna cukor
25 dkg
joghurt
7 dkg
puha vaj
2 tk
vaníliakivonat
2 közepes
alma
0.5 db
citrom frissen facsart leve
1 tk
őrölt fahéj
5 dkg
marcipán
3 dkg
szeletelt mandula
A szóráshoz:
3 - 4 ek
barnacukor
1 tk
fahéj
20 dkg
sima liszt

img_9653.jpg

A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. A robotgéppel a cukrot elkeverjük a vajjal,  majd hozzáadjuk a tojástokat, a vaníliakivonatot, a joghurtot és összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz alpanyagokat és lágy masszát keverünk belőle.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Elkeverjük a fahéjjal és a citromlével. A marcipánt is feldaraboljuk és összeforgatjuk a szeletelt mandulával és az almával. Az egészet belekeverjük a muffin masszába, majd muffinpapírral bélelt sütőformába, vagy szilikon formába kanalazzuk, kb. a formák 3/4 éig töltve azokat a masszával. A tetejét megszórjuk fahéjjal elkevert barnacukorral és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

img_9650.jpg

Ha tetszett az Almás-marcipános muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept