Karácsonyi desszertek

Almáspitéstiramisu-pohárkrém

Almás pités tiramisu-pohárkrém

Hozzávalók
Az összeállításhoz
Az almaraguhoz
2 db
alma
(kb. 400 g / 2 db)
1 tk
friss citromlé
2 ek
porcukor
(kb. 40 g / 2 ek)
1 tk
fahéj
1 tk
keményítő
1 mk
sK mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez
2 db
tojássárgája
100 g
porcukor
500 g
mascarpone
1 tk
vaníliaaroma
100 ml
kávé
2 ek
amaretto
12 db
babapiskóta
(kb.)
60 g
holland kakaópor
(kb.)

Elkészítés

Az amás pités tiramisu-pohárkrém elkészítéséhez az almákat megpucoljuk, és kis, kb. 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük, és félretesszük. A porcukrot 30 ml vízzel elkezdjük karamellizálni. Ha elpárolgott a víz, és már csak a karamell van a serpenyőben, hozzáadjuk az almát, és kb. fél percig pirítjuk a karamellben, megszórjuk a fahéjjal, majd felöntjük 150 ml vízzel. 2-3 percig pároljuk, majd egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a ragut, végül a fűszerkeverékkel ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük a porcukorral. Kb. 3 percig folyamatosan kevergetjük a vízgőz fölött, hogy a nem odaillő baktériumok elpusztuljanak. A mascarponét egy robotgép segítségével 30 másodpercig verjük, majd belekeverjük a tojásos masszát és a vaníliaaromát is.

A kávét összekeverjük az amarettóval, ebbe fogjuk mártani a babapiskótákat. A pohár aljába kanalazunk egy keveset a krémből, erre teszünk egy réteget a beáztatott babapiskótából, és jöhet egy réteg az almás raguból, végül ismét egy sor krém. Erre szitálunk egy réteg kakaóport, majd megismételjük a rétegezést. Az utolsó előtti réteg a krém lesz, majd kakaóporral zárjuk a sort. Fogyasztás előtt érdemes hűtőben pihentetni az almás pités tiramisu-pohárkrémet, hogy összeérjenek az ízek.

almas-pite-tiramisu-poharkrem
Almás pités tiramisu-pohárkrém
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtés: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 60 perc

www.streetkitchen.hu

Ha a magyar és az olasz konyha találkozik, abból csakis jó dolog születhet. És ez garantáltan az! Egy pohárkrémben egyesül az almás pite és az olaszok híres desszertje, a tiramisu. És nem mellesleg nem kell órákat bíbelődnöd vele!

Hozzávalók

4 főre
Az összeállításhoz
Az almaraguhoz
2 db
alma
(kb. 400 g / 2 db)
1 tk
friss citromlé
2 ek
porcukor
(kb. 40 g / 2 ek)
1 tk
fahéj
1 tk
keményítő
1 mk
sK mézeskalács fűszerkeverék
A krémhez
2 db
tojássárgája
100 g
porcukor
500 g
mascarpone
1 tk
vaníliaaroma
100 ml
kávé
2 ek
amaretto
12 db
babapiskóta
(kb.)
60 g
holland kakaópor
(kb.)

Az amás pités tiramisu-pohárkrém elkészítéséhez az almákat megpucoljuk, és kis, kb. 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük, és félretesszük. A porcukrot 30 ml vízzel elkezdjük karamellizálni. Ha elpárolgott a víz, és már csak a karamell van a serpenyőben, hozzáadjuk az almát, és kb. fél percig pirítjuk a karamellben, megszórjuk a fahéjjal, majd felöntjük 150 ml vízzel. 2-3 percig pároljuk, majd egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a ragut, végül a fűszerkeverékkel ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük a porcukorral. Kb. 3 percig folyamatosan kevergetjük a vízgőz fölött, hogy a nem odaillő baktériumok elpusztuljanak. A mascarponét egy robotgép segítségével 30 másodpercig verjük, majd belekeverjük a tojásos masszát és a vaníliaaromát is.

A kávét összekeverjük az amarettóval, ebbe fogjuk mártani a babapiskótákat. A pohár aljába kanalazunk egy keveset a krémből, erre teszünk egy réteget a beáztatott babapiskótából, és jöhet egy réteg az almás raguból, végül ismét egy sor krém. Erre szitálunk egy réteg kakaóport, majd megismételjük a rétegezést. Az utolsó előtti réteg a krém lesz, majd kakaóporral zárjuk a sort. Fogyasztás előtt érdemes hűtőben pihentetni az almás pités tiramisu-pohárkrémet, hogy összeérjenek az ízek.

almas-pite-tiramisu-poharkrem
Almás pités tiramisu-pohárkrém
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtés: kb. 40 perc
  • Összesen: kb. 60 perc

Ha tetszett az Almás pités tiramisu-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept