Az amás pités tiramisu-pohárkrém elkészítéséhez az almákat megpucoljuk, és kis, kb. 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük, és félretesszük. A porcukrot 30 ml vízzel elkezdjük karamellizálni. Ha elpárolgott a víz, és már csak a karamell van a serpenyőben, hozzáadjuk az almát, és kb. fél percig pirítjuk a karamellben, megszórjuk a fahéjjal, majd felöntjük 150 ml vízzel. 2-3 percig pároljuk, majd egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a ragut, végül a fűszerkeverékkel ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
A tojások sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük a porcukorral. Kb. 3 percig folyamatosan kevergetjük a vízgőz fölött, hogy a nem odaillő baktériumok elpusztuljanak. A mascarponét egy robotgép segítségével 30 másodpercig verjük, majd belekeverjük a tojásos masszát és a vaníliaaromát is.
A kávét összekeverjük az amarettóval, ebbe fogjuk mártani a babapiskótákat. A pohár aljába kanalazunk egy keveset a krémből, erre teszünk egy réteget a beáztatott babapiskótából, és jöhet egy réteg az almás raguból, végül ismét egy sor krém. Erre szitálunk egy réteg kakaóport, majd megismételjük a rétegezést. Az utolsó előtti réteg a krém lesz, majd kakaóporral zárjuk a sort. Fogyasztás előtt érdemes hűtőben pihentetni az almás pités tiramisu-pohárkrémet, hogy összeérjenek az ízek.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Hűtés: kb. 40 perc
- Összesen: kb. 60 perc