Pizza

Articsókás-baconöspizza

Articsókás-baconös pizza

Hozzávalók
A tésztához
500 g
pizzaliszt (00-ás)
3 ek
olivaolaj
30 g
élesztő
1 csipet
cukor
300 ml
langyos víz
A feltéthez
100 ml
tejföl
friss tárkony
8 szelet
bacon
1 db
articsóka konzerv
200 g
mozzarella

Elkészítés

Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A sót elkeverjük a lisztben, és a felfuttatott élesztővel és az olívaolajjal ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd legalább 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva.

Amint megvan, két egyenlő darabra vágjuk és szigorúan kézzel, mégpedig lisztes kézzel, egy nagyjából kör alakot formázunk belőle úgy, hogy a széle legyen vastagabb a közepéhez képest. Sütőpapírra tesszük, lazán megkenjük némi tejföllel, mehet rá néhány csepp olívaolaj,  pár szelet bacon hanyagul rávetve, néhány lecsepegtetett articsóka, a könnyedén széttépett mozzarella és a friss tárkonylevelek.

A sütőt előmelegítjük legalább 30 percig 230 fokra: légkeverés és alsó-felső sütés vegyesen. A sütő középső rácsára tegyünk (ha van) egy pizzakövet – és a sütő aljára tegyünk egy kis lábast benne vízzel. Bedobjuk a pizzát a sütőbe, majd kb. 2 perc múlva átkapcsoljuk a sütőt csak alsó-felső sütésre. Még néhány perc és ha azt látjuk, hogy a pizzánk széle gyönyörű aranybarna lett, már vehetjük is ki. Még egy ilyen pizzát tudunk az alapanyagokból csinálni!

www.streetkitchen.hu

Csak egy szó van rá: isteni! És tényleg az!

Hozzávalók

2 főre
A tésztához
500 g
pizzaliszt (00-ás)
3 ek
olivaolaj
30 g
élesztő
1 csipet
cukor
300 ml
langyos víz
A feltéthez
100 ml
tejföl
friss tárkony
8 szelet
bacon
1 db
articsóka konzerv
200 g
mozzarella

Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A sót elkeverjük a lisztben, és a felfuttatott élesztővel és az olívaolajjal ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd legalább 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva.

Amint megvan, két egyenlő darabra vágjuk és szigorúan kézzel, mégpedig lisztes kézzel, egy nagyjából kör alakot formázunk belőle úgy, hogy a széle legyen vastagabb a közepéhez képest. Sütőpapírra tesszük, lazán megkenjük némi tejföllel, mehet rá néhány csepp olívaolaj,  pár szelet bacon hanyagul rávetve, néhány lecsepegtetett articsóka, a könnyedén széttépett mozzarella és a friss tárkonylevelek.

A sütőt előmelegítjük legalább 30 percig 230 fokra: légkeverés és alsó-felső sütés vegyesen. A sütő középső rácsára tegyünk (ha van) egy pizzakövet – és a sütő aljára tegyünk egy kis lábast benne vízzel. Bedobjuk a pizzát a sütőbe, majd kb. 2 perc múlva átkapcsoljuk a sütőt csak alsó-felső sütésre. Még néhány perc és ha azt látjuk, hogy a pizzánk széle gyönyörű aranybarna lett, már vehetjük is ki. Még egy ilyen pizzát tudunk az alapanyagokból csinálni!

Ha tetszett az Articsókás-baconös pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept