Elsőként az aszalt paradicsomos csirketekercs elkészítésének állunk neki. Leforrázzuk az aszalt paradicsomot, aztán ha már puha, kivesszük a vízből és egy késsel pépesre aprítjuk. A csirkemellből nyitott szeletet készítünk úgy, hogy az oldalánál félig bevágjuk a filéket, kinyitjuk, mint egy könyvet. Frissen tartó fóliát ráterítve kiklopfoljuk kissé, hogy egyenletesen elérje a 0,5 cm-es vastagságot mindenhol. Az elkészült csirkéket sózzuk, borsozzuk, megkenjük az aszalt paradicsomos krémmel, megszórjuk a bazsalikommal és az oregánóval, és a fokhagymát is ráreszeljük.
Két fóliadarabot kissé fedésben egymás fölé helyezünk a benedvesített pulton vagy asztalon (így nem fog elcsúszkálni), ráfektetjük a csirkét és feltekerjük. Ha a végére értünk, ráhajtjuk a fóliát, belecsomagoljuk, mint egy szaloncukrot, és elkötjük a végeit.
Begöngyöljük a csibéket még egy réteg alufóliába, aztán gyöngyöző vízben 15 percig főzzük őket, majd lekapcsoljuk a lángot és a vízben hagyjuk még 10 percre.
A zellert megpucoljuk, felkockázzuk és felöntjük a tonikkal és annyi vízzel, hogy az egészet ellepje, majd egy kevés sóval puhára főzzük. Ha nagyon szükséges, főzés közben pótoljuk a vizet, majd amikor megpuhult a zeller, leszűrjük, de a főzőlevét megtartjuk. A tejjel homogénre turmixoljuk, és ha kell, a főzőlével tudjuk pótolni a folyadékot, hogy megfelelően krémes állagot érjünk el.
A csirkemellet kicsomagoljuk a fóliákból, és egy serpenyőben, nagy lángon körbepirítjuk a kókuszzsíron.
Tálalás
Jöhet is a tálalás: a tányér aljára kenjük a zellerpürét, félbevágjuk a csirkét, majd beleállítjuk a pürébe és megszórjuk kapribogyóval.

- Elkészítési idő: 60 perc



