Húsételek

Atomdurvarántottcsirke

Atomdurva rántott csirke
rántott csirke, csirkecomb recept

Hozzávalók
250 g
liszt
frissen őrölt bors
cayenne bors
300 ml
tej
2 ek
ecet
100 g
vaj
3 db
félbevágott csirkecomb
bő olaj a sütéshez

Elkészítés
Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet 2 teáskanál sóval és 1-1 tk borssal és cayenne borssal. Egy másik tálban a tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 15 percig, majd ezt is sózzuk, borsozzuk és mehet bele egy adag cayenne bors is. A csirkéket  jó alaposan bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal aztán először a tejes-ecetes keverékben hagyjuk állni 10 percig majd a lisztes keverékben is megforgatjuk őket. Az olajat egy magas falú öntöttvas edényben 160 fokra melegítjük. Óvatosan beletesszük a csirkéket kis adagokban az olajba és addig sütjük őket amíg meg nem pirulnak mindkét oldalukon. Ez nagyjából 10-12 percet fog igénybe venni. Amikor kivesszük őket leitatjuk róluk az olajat konyhai papírtörlővel. Vajat hevítünk egy kis lábasban, cayenne borsot és sót teszünk bele, majd megkenjük a fűszeres vajjal a kész csirkéket. Jó  étvágyat!

www.streetkitchen.hu

Rántott csirke, de nagyon másképp. Őrülten fűszeres, csípős cucc, ami kívül ropog belül pedig hihetetlenül szaftos marad. Levesz a lábadról!

Hozzávalók

2 főre
250 g
liszt
frissen őrölt bors
cayenne bors
300 ml
tej
2 ek
ecet
100 g
vaj
3 db
félbevágott csirkecomb
bő olaj a sütéshez
Egy lapos tálban összekeverjük a lisztet 2 teáskanál sóval és 1-1 tk borssal és cayenne borssal. Egy másik tálban a tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 15 percig, majd ezt is sózzuk, borsozzuk és mehet bele egy adag cayenne bors is. A csirkéket  jó alaposan bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal aztán először a tejes-ecetes keverékben hagyjuk állni 10 percig majd a lisztes keverékben is megforgatjuk őket. Az olajat egy magas falú öntöttvas edényben 160 fokra melegítjük. Óvatosan beletesszük a csirkéket kis adagokban az olajba és addig sütjük őket amíg meg nem pirulnak mindkét oldalukon. Ez nagyjából 10-12 percet fog igénybe venni. Amikor kivesszük őket leitatjuk róluk az olajat konyhai papírtörlővel. Vajat hevítünk egy kis lábasban, cayenne borsot és sót teszünk bele, majd megkenjük a fűszeres vajjal a kész csirkéket. Jó  étvágyat!

Ha tetszett az Atomdurva rántott csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept