Fantasztikus desszertek

Azutánozhatatlanvargabéles

Az utánozhatatlan vargabéles

Hozzávalók
60 g
vaj
200 g
cérnametélt
900 g
félzsíros tehéntúró
6 db
tojás
2 db
citrom
2 db
vaníliarúd
200 g
kristálycukor
200 g
tejföl
20 g
vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
100 g
mazsola
1 csomag
réteslap
2 púpozott ek
liszt
50 g
darált keksz
1 csipet

Elkészítés
[caption id="attachment_12157192" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor ⅔ részével, a kikapart vaníliával és a citromok reszelt héjával. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kifőtt, lehűtött cérnametéltet és a mazsolát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is hozzáforgatjuk. Kivajazott, a keksszel kimorzsázott, réteslappal bélelt tepsibe öntjük, majd a tepsin túlnyúló réteslapokat visszahajtjuk a massza tetejére. Olvasztott vajjal megkenjük, darált keksszel megszórjuk a tetejét. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

www.streetkitchen.hu

Az interneten kb. 20 milliárd vargabéles recept létezik, ahogyan szakácskönyvekben és magazinokban is fel szokta ütni újra és újra a fejét. Ennek ellenére mi ezt a receptet javasolnánk nektek, mert - egészen szerény megállapítás következik, szerintünk az összes közül ez a legjobb! :P

Hozzávalók

1
60 g
vaj
200 g
cérnametélt
900 g
félzsíros tehéntúró
6 db
tojás
2 db
citrom
2 db
vaníliarúd
200 g
kristálycukor
200 g
tejföl
20 g
vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
100 g
mazsola
1 csomag
réteslap
2 púpozott ek
liszt
50 g
darált keksz
1 csipet
[caption id="attachment_12157192" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor ⅔ részével, a kikapart vaníliával és a citromok reszelt héjával. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kifőtt, lehűtött cérnametéltet és a mazsolát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is hozzáforgatjuk. Kivajazott, a keksszel kimorzsázott, réteslappal bélelt tepsibe öntjük, majd a tepsin túlnyúló réteslapokat visszahajtjuk a massza tetejére. Olvasztott vajjal megkenjük, darált keksszel megszórjuk a tetejét. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Ha tetszett az utánozhatatlan vargabéles receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept