Pékség

Baconösgesztenyésóriásfocacciacsiga

Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga

Hozzávalók
500 g
bL-80-as kenyérliszt
10 g
5 szelet
bacon
1 tk
szárított zsálya
10 g
élesztő
250 ml
meleg víz
1 ek
cukor
50 ml
olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
120 g
főtt gesztenye

Elkészítés
A bacont apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, félretesszük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk a cukorral. Egy keverőtálban a lisztet a sóval, zsályával, baconnel, apróra vágot főtt gesztenyével elkeverjük és az élesztős keveréket és az olívaolajat is beleöntjük.
Kb. 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán kb. 25 cm hosszú henger alakúra nyújtjuk, majd  egy sütőpapírral bélelt tepsin nagy csiga formában feltekerjük. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

Az olaszok a foccacciát nem csak vékonyabb kenyérnek szokták megsütni, hanem csiga formában is, ez a focaccia arrotolata. Nálam ez most egy kicsit vastagabb formára sikerült, de ha picit hosszabbra sodorjátok a tésztát, akkor teljesen csiga alakot kaptok. Sütésre fel! :P

Hozzávalók

1
500 g
bL-80-as kenyérliszt
10 g
5 szelet
bacon
1 tk
szárított zsálya
10 g
élesztő
250 ml
meleg víz
1 ek
cukor
50 ml
olívaolaj + 2 ek a lekenéshez
120 g
főtt gesztenye
A bacont apró kockákra vágjuk és megpirítjuk, félretesszük. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk a cukorral. Egy keverőtálban a lisztet a sóval, zsályával, baconnel, apróra vágot főtt gesztenyével elkeverjük és az élesztős keveréket és az olívaolajat is beleöntjük.
Kb. 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd konyharuhával lefedve 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, egy deszkán kb. 25 cm hosszú henger alakúra nyújtjuk, majd  egy sütőpapírral bélelt tepsin nagy csiga formában feltekerjük. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a Baconös gesztenyés óriás focaccia csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept