Húsételek

Bárányragusajtoscobblerrel

Bárányragu sajtos cobblerrel

Hozzávalók
A raguhoz
1 kg
tisztított báránycomb
3 ek
olaj
só, bors
1 tk
paradicsompüré
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
2 db
babérlevél
1 db
citrom reszelt héja
100 ml
száraz fehérbor
200 ml
víz
2 szál
sárgarépa
1 csapott ek
liszt
200 g
zöldborsó
A cobblerhez
500 g
liszt
12 g
sütőpor
300 g
mascarpone
3 db
tojás
200 g
reszelt sajt
200 g
vaj

Elkészítés
A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk. Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt. Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.
Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt,  még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
A bárányragu tálalása[/caption]Ha tetszett a bárányragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Húsvétkor mindenkinek eszébe jutnak a boldogan ugrándozó nyulak és az aranyos báránykák. Na, mi most utóbbit csináljuk meg egy ütős raguként!

Hozzávalók

4 főre
A raguhoz
1 kg
tisztított báránycomb
3 ek
olaj
só, bors
1 tk
paradicsompüré
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
2 db
babérlevél
1 db
citrom reszelt héja
100 ml
száraz fehérbor
200 ml
víz
2 szál
sárgarépa
1 csapott ek
liszt
200 g
zöldborsó
A cobblerhez
500 g
liszt
12 g
sütőpor
300 g
mascarpone
3 db
tojás
200 g
reszelt sajt
200 g
vaj
A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk. Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt. Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.
Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt,  még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
A bárányragu tálalása[/caption]Ha tetszett a bárányragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Bárányragu sajtos cobblerrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept