A békebeli krumplis pogácsa elkészítéséhez a burgonyát 3 cm-es darabokra vágjuk és egy lábas vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, még melegen áttörjük és félrerakjuk kihűlni.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd 10 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet belemérjük a dagasztógép üstjébe, hozzáadjuk a többi alapanyagot és az élesztős tejet, majd közepes fokozaton összeállítjuk a tésztát. Ha elválik az edény falától és rugalmas állagú, lefedjük és 30-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk a tésztát, és 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ezután 0,5 cm-es távolságban, keresztben beirdaljuk a tetejét. Egy 4 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk a pogácsákat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket 1,5 cm távolságra egymástól. Lekenjük a tetejüket a felvert tojással, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Kelesztési idő: kb. 30 perc
- Sütési idő: 20 perc