Húsételek

Borsóscsirketokány

Borsós csirketokány

Hozzávalók
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
400 g
csirkemell
só, bors
1 tk
sűrített paradicsom
300 ml
habtejszín
200 g
mirelit zöldborsó
30 g
vaj
A tálaláshoz
200 g
szarvacskatészta

Elkészítés

A borsós csirketokány elkészítéséhez a zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és erős hőfokon 2 perc alatt jól lepirítjuk. Mehet hozzá a sűrített paradicsom is, és újabb 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a borsót, a vajat, és további 6 perc alatt készre főzzük. 

A szarvacskatésztát kifőzzük a csomagoláson írtak szerint, és ezzel tálaljuk a ragut. 

Borsós csirketokány tányéron
Borsós csirketokány (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

A borsós csirketokány után elkezdtél fantáziálni a húsos kajákról? Megértjük, mi sem vagyunk ezzel másként, úgyhogy nem hagyjuk, hogy recept nélkül maradj! Mivel tokányból nem egy ütős változatot ismerünk, összegyűjtöttünk még három frankó receptet, hogy legyen miből válogatni!

Temesvári tokány

Mustáros tokány

Erdélyi tokány

www.streetkitchen.hu

A Magyaros ételek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nem összekeverendő a borsos tokánnyal. Bár bors is került bőven az ételbe, de mellé még jó sok borsó is, ami igazán jól áll ennek a gyorsan összedobható ragunak.

Hozzávalók

2 főre
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
400 g
csirkemell
só, bors
1 tk
sűrített paradicsom
300 ml
habtejszín
200 g
mirelit zöldborsó
30 g
vaj
A tálaláshoz
200 g
szarvacskatészta

A borsós csirketokány elkészítéséhez a zsírt melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 2 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és erős hőfokon 2 perc alatt jól lepirítjuk. Mehet hozzá a sűrített paradicsom is, és újabb 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a borsót, a vajat, és további 6 perc alatt készre főzzük. 

A szarvacskatésztát kifőzzük a csomagoláson írtak szerint, és ezzel tálaljuk a ragut. 

Borsós csirketokány tányéron
Borsós csirketokány (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

A borsós csirketokány után elkezdtél fantáziálni a húsos kajákról? Megértjük, mi sem vagyunk ezzel másként, úgyhogy nem hagyjuk, hogy recept nélkül maradj! Mivel tokányból nem egy ütős változatot ismerünk, összegyűjtöttünk még három frankó receptet, hogy legyen miből válogatni!

Temesvári tokány

Mustáros tokány

Erdélyi tokány

Ha tetszett a borsós csirketokány receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept