A szószhoz:
Egy serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk a szezámmagot, nagyon óvatosan, hogy véletlenül se égjen meg, mert akkor kellemetlen kesernyés íze lesz. Ha szép zsemleszínűre pirult, akkor levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd az egészet késes aprítógépben összezúzzuk - időről-időre érdemes az edény falára tapadt részeket lekapargatni, hogy homogén krém legyen belőle. Menet közben hozzáadjuk az olívaolajat is, hogy selymesen krémes végeredményt kapjunk.
A húshoz:
A darált húshoz adjuk a fűszereket és jól összekeverjük. Kicsit pihentetjük.Az összeszereléshez:
A karfiolt rózsáira szedjük és forró sós vízbe dobjuk. Közben nagyobb kockákra vágjuk a karalábét, és azt is a karfiol mellé tesszük (mivel kicsit gyorsabban megfő, mint a karfiol, így kicsivel később is kerülnek bele a vízbe). A zöldségeket félig megfőzzük. Közben a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. A félkeményre előfőzött zöldségeket lecsepegtetjük és rádobjuk a hagymára, összepirítjuk egy picit, majd az egészet félretesszük egy tálba.A darált húsos masszából kb. mandarin méretű gombócokat formázunk és egy kis olívaolajjal meglocsolva addig sütjük őket az előzőleg használt serpenyőben, amíg egy kis pirult kérget kapnak. Visszatesszük melléjük a zöldségeket, majd az egészet nyakon öntjük a joghurtos tahini szósszal. Pár szem félbevágott koktélparadicsomot szórunk a tetejére, majd mehet az egész a sütőbe: 200 fokon, 10-15 perc alatt sül össze.



-SDJH-x.webp)