Fantasztikus desszertek

Aspanyolokkedvencédessége:churroscsokiöntettel

A spanyolok kedvenc édessége: churros csokiöntettel

Hozzávalók
A churroshoz
12 dkg
puha vaj
0.5 tk
15 dkg
liszt
2 db
tojás
2.5 dl
víz
étolaj a sütéshez
fahéjas cukor a meghempergetéshez
A csokiöntethez
2 tk
kukoricakeményítő
5 dl
tej
12 dkg
csokoládé
3 ek
barna cukor
1 csipet
őrölt fahéj
1 csipet
2 ek
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A churros elkészítéséhez a vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a massza el fog válni az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy, úgynevezett égetett tészta lesz − hasonló a képviselőfánk vagy profiterol alapjához. A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és 10−12 centi hosszú rudakat nyomkodunk belőle közvetlenül a 170 fokos, bő olajba, és szép aranybarnára sütjük őket. A kisült churrosokat még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.

A csokiöntethez a keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük, és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejhez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval ízesítjük. Majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik). Még forrón mártogassuk bele a churrost, úgy az igazi!

churros.jpg
Churros csokiöntettel

www.streetkitchen.hu

Régi nagy kedvencünk a churros, ha Barcelonában járunk tuti nem hagyjuk ki. Dél-Amerikában egyébként a töltött változat a népszerűbb, a spanyolok viszont ezt a vékony, csokiszószba mártogatott verziót preferálják. Egy olajban kisütött égetett tésztáról van szó, amit illik fahéjas cukorba hempergetni. Autentikus recept következik!

Hozzávalók

4 személyre
A churroshoz
12 dkg
puha vaj
0.5 tk
15 dkg
liszt
2 db
tojás
2.5 dl
víz
étolaj a sütéshez
fahéjas cukor a meghempergetéshez
A csokiöntethez
2 tk
kukoricakeményítő
5 dl
tej
12 dkg
csokoládé
3 ek
barna cukor
1 csipet
őrölt fahéj
1 csipet
2 ek
cukrozatlan kakaópor

A churros elkészítéséhez a vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a massza el fog válni az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy, úgynevezett égetett tészta lesz − hasonló a képviselőfánk vagy profiterol alapjához. A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és 10−12 centi hosszú rudakat nyomkodunk belőle közvetlenül a 170 fokos, bő olajba, és szép aranybarnára sütjük őket. A kisült churrosokat még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.

A csokiöntethez a keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük, és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejhez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval ízesítjük. Majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik). Még forrón mártogassuk bele a churrost, úgy az igazi!

churros.jpg
Churros csokiöntettel

Ha tetszett a spanyolok kedvenc édessége: churros csokiöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept