A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és sózzuk.
A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal.
Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Citromos-vajassülthal
Egy igazán ízes halas vacsi, amit pillanatok alatt összedobhatsz. Nagyon vajas, nagyon petrezselymes, imádni fogod!
Ez a citromos vajas sült hal igazi aduász, ha gyors, mégis ízletes vacsorát dobnál össze. A tőkehalfilé semleges ízét tökéletesen feldobja a friss citrom, a rengeteg vaj és az aromás petrezselyem.
Hozzávalók
Elkészítés
A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és sózzuk.
A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal.
Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

A citromos vajas sült hal egy friss, üde fogás, ami hétköznapi vacsoraként és könnyű vendégváróként is remekül megállja a helyét. Tálalhatod friss salátával, párolt zöldségekkel vagy akár egy kis petrezselymes burgonyával is.
Összegyűjtöttünk még néhány halas receptet, amik nemcsak változatosak, de izgalmas ízeket és praktikus ötleteket is hoznak a konyhádba. Akár egy újragondolt klasszikust, akár egy kreatív street food fogást keresel, itt biztosan találsz kedvedre valót:
Ha tetszett a Citromos-vajas sült hal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!