Húsételek

Coloradochili

Colorado chili

Hozzávalók
1.4 l
alaplé
6 db
szárított ancho chili
4 db
szárított pasilla chili
1 kg
marhalábszár
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb hagyma
6 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
2 tk
szárított oregánó
2 db
babérlevél
A tálaláshoz
kukorica tortilla
lime
friss koriander

Elkészítés
A marhahúst nagyobb kb. 5x5 centis kockákra vágjuk és kevés olajon körbepirítjuk. Felöntjük az alaplé felével, hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott hagymát, és lefedve puhára pároljuk. Néha megkavarjuk és ha azt tapasztaljuk, hogy a levét elfőtte, pótoljuk némi vízzel, nehogy leégjen. A maradék alaplevet felforraljuk és a szárított chilit beáztatjuk kb. 40 percre.  
A chilis alaplébe dobjuk a fokhagymagerezdeket, a köményt és az oregánót, majd átszedjük ide a húshoz adott hagymát, és leturmixoljuk az egészet. Amint a hús megpuhult, felöntjük a turmixolt paprikás alappal, dobunk hozzá babérlevelet és addig főzzük, amíg a lé nagyjából felére sűrűsödik be. Ha kész, megszórjuk friss korianderrel, egy-két gerezd lime-ot dobunk rá és tortillával esszük! Brutálisan erős!

www.streetkitchen.hu

Eredeti nyelven: vörösre festve! Ez a paprikára utal és semmi köze Coloradóhoz. A szavad is eláll, ha megkóstolod!

Hozzávalók

4 főre
1.4 l
alaplé
6 db
szárított ancho chili
4 db
szárított pasilla chili
1 kg
marhalábszár
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb hagyma
6 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt kömény
2 tk
szárított oregánó
2 db
babérlevél
A tálaláshoz
kukorica tortilla
lime
friss koriander
A marhahúst nagyobb kb. 5x5 centis kockákra vágjuk és kevés olajon körbepirítjuk. Felöntjük az alaplé felével, hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott hagymát, és lefedve puhára pároljuk. Néha megkavarjuk és ha azt tapasztaljuk, hogy a levét elfőtte, pótoljuk némi vízzel, nehogy leégjen. A maradék alaplevet felforraljuk és a szárított chilit beáztatjuk kb. 40 percre.  
A chilis alaplébe dobjuk a fokhagymagerezdeket, a köményt és az oregánót, majd átszedjük ide a húshoz adott hagymát, és leturmixoljuk az egészet. Amint a hús megpuhult, felöntjük a turmixolt paprikás alappal, dobunk hozzá babérlevelet és addig főzzük, amíg a lé nagyjából felére sűrűsödik be. Ha kész, megszórjuk friss korianderrel, egy-két gerezd lime-ot dobunk rá és tortillával esszük! Brutálisan erős!

Ha tetszett a colorado chili receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése