Húsételek

Csípőskaliforniaiburrito

Csípős kaliforniai burrito
Csípős kaliforniai burrito

Hozzávalók
A húshoz
bors ízlés szerint
2 db
lime leve
1 db
narancs leve
3
szójaszósz
3
étolaj
1
barna cukor
1
őrölt kömény
2
oregánó
1
füstölt pirospaprika
5 gerezd
zúzott fokhagyma
3 tk
habanero szósz
1 kg
flank steak (a marha hasa alja / dagadó)
A krumplihoz
800 g
sütni való burgonya
bő étolaj a sütéshez
só ízlés szerint
A salsához
1 fej
vöröshagyma
(kb. 100 g)
1 db
jalapeno
2 gerezd
fokhagyma
300 g
koktélparadicsom
bors ízlés szerint
1
oregánó
0.25
kis csokor koriander
1
olívaolaj
3
ek víz
1 db
lime leve
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó
bors ízlés szerint
0.5
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
½ lilahagyma
Az összeállításhoz
5
tejföl
3 tk
habanero szósz
4 db
nagyméretű tortillalap

Elkészítés
  1. A csípős kaliforniai burrito elkészítéséhez egy lezárható tasakba tesszük a marinád összes elemét, és jól összekeverjük.

  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, majd belerakjuk a tasakba, alaposan összerázzuk és minimum 2, maximum 24 órán át hagyjuk a marinádban a hűtőben.

  3. Ha befejeztük a pihentetését, forró serpenyőben, nagy lángon készre sütjük. Ne süssétek túl, pár perc elegendő.

  4. A burgonyákat felvágjuk hasáb formára, majd hideg vízben hagyjuk minimum fél órán át. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és 170 fokos bő olajban, kis adagokban kisütjük, majd sózzuk.

  5. A salsához a nagyobb darabokra vágott hagymát és a kimagozott jalapeñót egy késes aprítóba dobjuk. Ha bírjuk a csípőset, a magok maradhatnak, csak a csumáját vágjuk ki. 

  6. Mehet mellé a fokhagyma, a paradicsom, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az oregánót, a koriandert és az olívaolajat. Hozzáadjuk a vizet is és a kívánt állagúra zúzzuk.

  7. Végül egy lime levével beállítjuk a savasságot.

  8. A guacamoléhoz egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, a finomra aprított lila hagymával és a zúzott fokhagymával.

  9. Az összeállításhoz egy kevés tejfölt és habanerót összekeverünk, rákenjük a tortillára, majd jöhet rá a hús, a salsa, a ropogós sült krumpli, a guacamole. A tortilla két szélének behajtása után feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és kész is!

www.streetkitchen.hu

Ez a burrito nem kertel: húsos, fűszeres, és úgy csíp, mint egy durcás csivava a napsütésben. Kaliforniai stílus krumplival, garantált agyeldobós street food

Ha igazán karakteres, ropogós és laktató reggelit vagy gyors ebédet szeretnél, ez a csípős kaliforniai burrito tuti befutó! Ez nem egy diétás ebéd, mert ez egy élmény, amit a kezedben tarthatsz.

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
bors ízlés szerint
2 db
lime leve
1 db
narancs leve
3
szójaszósz
3
étolaj
1
barna cukor
1
őrölt kömény
2
oregánó
1
füstölt pirospaprika
5 gerezd
zúzott fokhagyma
3 tk
habanero szósz
1 kg
flank steak (a marha hasa alja / dagadó)
A krumplihoz
800 g
sütni való burgonya
bő étolaj a sütéshez
só ízlés szerint
A salsához
1 fej
vöröshagyma
(kb. 100 g)
1 db
jalapeno
2 gerezd
fokhagyma
300 g
koktélparadicsom
bors ízlés szerint
1
oregánó
0.25
kis csokor koriander
1
olívaolaj
3
ek víz
1 db
lime leve
A guacamoléhoz
1 db
érett avokádó
bors ízlés szerint
0.5
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
½ lilahagyma
Az összeállításhoz
5
tejföl
3 tk
habanero szósz
4 db
nagyméretű tortillalap

Elkészítés

  1. A csípős kaliforniai burrito elkészítéséhez egy lezárható tasakba tesszük a marinád összes elemét, és jól összekeverjük.

  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, majd belerakjuk a tasakba, alaposan összerázzuk és minimum 2, maximum 24 órán át hagyjuk a marinádban a hűtőben.

  3. Ha befejeztük a pihentetését, forró serpenyőben, nagy lángon készre sütjük. Ne süssétek túl, pár perc elegendő.

  4. A burgonyákat felvágjuk hasáb formára, majd hideg vízben hagyjuk minimum fél órán át. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és 170 fokos bő olajban, kis adagokban kisütjük, majd sózzuk.

  5. A salsához a nagyobb darabokra vágott hagymát és a kimagozott jalapeñót egy késes aprítóba dobjuk. Ha bírjuk a csípőset, a magok maradhatnak, csak a csumáját vágjuk ki. 

  6. Mehet mellé a fokhagyma, a paradicsom, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az oregánót, a koriandert és az olívaolajat. Hozzáadjuk a vizet is és a kívánt állagúra zúzzuk.

  7. Végül egy lime levével beállítjuk a savasságot.

  8. A guacamoléhoz egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, a finomra aprított lila hagymával és a zúzott fokhagymával.

  9. Az összeállításhoz egy kevés tejfölt és habanerót összekeverünk, rákenjük a tortillára, majd jöhet rá a hús, a salsa, a ropogós sült krumpli, a guacamole. A tortilla két szélének behajtása után feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és kész is!

Tipp: a flank steak, mivel nem számít első számú steak alapanyagnak, gazdaságosabb választás az ilyen típusú receptekhez. De ha nem kapnál flanket, hátszínből vagy akár bélszínből is el lehet készíteni ezt a burritót. Ha pedig teljesen offolnád a marhahúst, a pác tökéletesen működik csirkemellel vagy sertésszűzzel is, de akkor mindenképp figyelj rá, hogy jól süsd át. 

csipos-mexikoi-burrito-1-scaled
Csípős kaliforniai burrito (Fotó: Street Kitchen)

A csípős kaliforniai burrito meghozta a kedved a nemzetek konyhájához és még több fűszeres kajához? Megértjük, itt is van még három frankó recept!

Mexikói csirke babos rizzsel

Caldo de pollo

Olasz paradicsomleves

Ha tetszett a Csípős kaliforniai burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept