A csípős kaliforniai burrito elkészítéséhez egy lezárható tasakba tesszük a marinád összes elemét, és jól összekeverjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd belerakjuk a tasakba, alaposan összerázzuk és minimum 2, maximum 24 órán át hagyjuk a marinádban a hűtőben.
Ha befejeztük a pihentetését, forró serpenyőben, nagy lángon készre sütjük. Ne süssétek túl, pár perc elegendő.
A burgonyákat felvágjuk hasáb formára, majd hideg vízben hagyjuk minimum fél órán át. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és 170 fokos bő olajban, kis adagokban kisütjük, majd sózzuk.
A salsához a nagyobb darabokra vágott hagymát és a kimagozott jalapeñót egy késes aprítóba dobjuk. Ha bírjuk a csípőset, a magok maradhatnak, csak a csumáját vágjuk ki.
Mehet mellé a fokhagyma, a paradicsom, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az oregánót, a koriandert és az olívaolajat. Hozzáadjuk a vizet is és a kívánt állagúra zúzzuk.
Végül egy lime levével beállítjuk a savasságot.
A guacamoléhoz egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, a finomra aprított lila hagymával és a zúzott fokhagymával.
Az összeállításhoz egy kevés tejfölt és habanerót összekeverünk, rákenjük a tortillára, majd jöhet rá a hús, a salsa, a ropogós sült krumpli, a guacamole. A tortilla két szélének behajtása után feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és kész is!
Csípőskaliforniaiburrito
Ez a burrito nem kertel: húsos, fűszeres, és úgy csíp, mint egy durcás csivava a napsütésben. Kaliforniai stílus krumplival, garantált agyeldobós street food
Ha igazán karakteres, ropogós és laktató reggelit vagy gyors ebédet szeretnél, ez a csípős kaliforniai burrito tuti befutó! Ez nem egy diétás ebéd, mert ez egy élmény, amit a kezedben tarthatsz.
Hozzávalók
A húshoz
A krumplihoz
A salsához
A guacamoléhoz
Az összeállításhoz
Elkészítés
A csípős kaliforniai burrito elkészítéséhez egy lezárható tasakba tesszük a marinád összes elemét, és jól összekeverjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd belerakjuk a tasakba, alaposan összerázzuk és minimum 2, maximum 24 órán át hagyjuk a marinádban a hűtőben.
Ha befejeztük a pihentetését, forró serpenyőben, nagy lángon készre sütjük. Ne süssétek túl, pár perc elegendő.
A burgonyákat felvágjuk hasáb formára, majd hideg vízben hagyjuk minimum fél órán át. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és 170 fokos bő olajban, kis adagokban kisütjük, majd sózzuk.
A salsához a nagyobb darabokra vágott hagymát és a kimagozott jalapeñót egy késes aprítóba dobjuk. Ha bírjuk a csípőset, a magok maradhatnak, csak a csumáját vágjuk ki.
Mehet mellé a fokhagyma, a paradicsom, és sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az oregánót, a koriandert és az olívaolajat. Hozzáadjuk a vizet is és a kívánt állagúra zúzzuk.
Végül egy lime levével beállítjuk a savasságot.
A guacamoléhoz egy villa segítségével összenyomkodjuk az avokádót egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan elkeverjük a lime kifacsart levével, a finomra aprított lila hagymával és a zúzott fokhagymával.
Az összeállításhoz egy kevés tejfölt és habanerót összekeverünk, rákenjük a tortillára, majd jöhet rá a hús, a salsa, a ropogós sült krumpli, a guacamole. A tortilla két szélének behajtása után feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és kész is!
Tipp: a flank steak, mivel nem számít első számú steak alapanyagnak, gazdaságosabb választás az ilyen típusú receptekhez. De ha nem kapnál flanket, hátszínből vagy akár bélszínből is el lehet készíteni ezt a burritót. Ha pedig teljesen offolnád a marhahúst, a pác tökéletesen működik csirkemellel vagy sertésszűzzel is, de akkor mindenképp figyelj rá, hogy jól süsd át.

A csípős kaliforniai burrito meghozta a kedved a nemzetek konyhájához és még több fűszeres kajához? Megértjük, itt is van még három frankó recept!
Ha tetszett a Csípős kaliforniai burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!