Csirkemell receptek

Csirkemelljóasszonymódra

Csirkemell jóasszony módra

Hozzávalók
2 db
bőrös csirkemellfilé
(kb. 160 g/db)
só, bors
1 ek
zsír
200 g
kolozsvári szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 tk
paradicsompüré
150 g
barna csiperkegomba
150 g
ecetes gyöngyhagyma
100 g
fagyasztott zöldborsó
bő olaj a sütéshez
300 g
tisztított burgonya
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A csirkét sózzuk, borsozzuk (a bőre alatt is!) és egy serpenyőben, magas hőfokon elősütjük a zsíron oldalanként 2-3 perc alatt, majd miután szép pirosra pirult, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon, közepes hőfokon kisütjük az 1 cm-es kockákra vágott kolozsvári szalonna zsírját kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát és további 5 percig dinszteljük, majd jöhet hozzá a paradicsompüré, ezzel is pirítjuk 2 percet. Beleszórjuk a cikkekre vágott gombát, a gyöngyhagymát és a zöldborsót, és még 2 percig pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk. A ragu tetejére tesszük az elősütött csirkemellet és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, hogy készre süljön. 

Közben köretként sült burgonyát készítünk, amihez olajat melegítünk 180 fokosra és ropogósra sütjük benne az 1 cm-es kockára vágott burgonyát 4-5 perc alatt. A lecsepegtetett kockaburgonyát összeforgatjuk a frissen aprított petrezselyemmel, egy tálra szedjük és ráhalmozzuk a sütőből kivett ragut, valamint a felszeletelt csirkemellet. 

Csirkemell jóasszony módra
Csirkemell jóasszony módra (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

A csirkemell jóasszony módra után még több csirkés receptre fáj a fogad? Nyugi, nem kell keresgélned, itt van még három elképesztően finom, és nem utolsó sorban villantós csirkés recept, amivel leveheted a barátaidat és a családot is a lábukról!

Olaszos bundában sült csirke

Szaftos csirkepörkölt

Csemegeuborkás csirkerolád gombás gratin burgonyával

www.streetkitchen.hu

Egy jó asszony mindent megbocsájt – tartja a sláger. No, de hogy a csirke jóasszony módra mit tud megbocsátani, az jó kérdés! Amit tutira nem, ha nem próbáljátok ki, szóval legyetek jók és irány a konyha! 😀

Hozzávalók

2 főre
2 db
bőrös csirkemellfilé
(kb. 160 g/db)
só, bors
1 ek
zsír
200 g
kolozsvári szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 tk
paradicsompüré
150 g
barna csiperkegomba
150 g
ecetes gyöngyhagyma
100 g
fagyasztott zöldborsó
bő olaj a sütéshez
300 g
tisztított burgonya
1 csokor
petrezselyem

A csirkét sózzuk, borsozzuk (a bőre alatt is!) és egy serpenyőben, magas hőfokon elősütjük a zsíron oldalanként 2-3 perc alatt, majd miután szép pirosra pirult, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon, közepes hőfokon kisütjük az 1 cm-es kockákra vágott kolozsvári szalonna zsírját kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát és további 5 percig dinszteljük, majd jöhet hozzá a paradicsompüré, ezzel is pirítjuk 2 percet. Beleszórjuk a cikkekre vágott gombát, a gyöngyhagymát és a zöldborsót, és még 2 percig pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk. A ragu tetejére tesszük az elősütött csirkemellet és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, hogy készre süljön. 

Közben köretként sült burgonyát készítünk, amihez olajat melegítünk 180 fokosra és ropogósra sütjük benne az 1 cm-es kockára vágott burgonyát 4-5 perc alatt. A lecsepegtetett kockaburgonyát összeforgatjuk a frissen aprított petrezselyemmel, egy tálra szedjük és ráhalmozzuk a sütőből kivett ragut, valamint a felszeletelt csirkemellet. 

Csirkemell jóasszony módra
Csirkemell jóasszony módra (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 1 óra

A csirkemell jóasszony módra után még több csirkés receptre fáj a fogad? Nyugi, nem kell keresgélned, itt van még három elképesztően finom, és nem utolsó sorban villantós csirkés recept, amivel leveheted a barátaidat és a családot is a lábukról!

Olaszos bundában sült csirke

Szaftos csirkepörkölt

Csemegeuborkás csirkerolád gombás gratin burgonyával

Ha tetszett a Csirkemell jóasszony módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept